10 Foods die je waarschijnlijk verkeerd eet

10 Foods die je waarschijnlijk verkeerd eet

DELEN

Olijfolie

Waarom is het goed voor u: Vanwege zijn fenolische verbindingen geniet olijfolie voor zijn anti-inflammatoire voordelen naast haar smaak. Het wordt ook erkend om bij te dragen tot lagere hartziekten en obesitas. De extra maagdvariëteit behoudt het meeste antioxidanten, aangezien de olie afkomstig is van de eerste pers van olijven. Ongeacht welke verscheidenheid wordt genoten, zijn experts het erover eens dat olijfolie de gezondheidsvoordelen tegen kanker-, cognitieve-, bot-, cardiovasculaire en spijsverteringskanalen heeft.

Servingsgrootte: 1 el

Voeding per portie:

Calorieën: 119

Vet: 13,5 g

Cholesterol: 0 mg

Natrium: 0 mg

Koolhydraten: 0 g

Dieetvezel: 0 g

Suikers: 0 g

Proteïne: 0 g

Komijn

Waarom is het goed voor jou: Komijn kan een gemeenschappelijke keukenpit worden, maar de gezondheidsvoordelen zijn meer dan gewoon. Ground cumin kan de gezondheid van de harten ondersteunen, infecties bestrijden en ontsteking bestrijden; Slechts een halve theelepel gemalen komijn heeft tweemaal zo veel antioxidanten als een wortel.

Servingsgrootte: 1 theelepel.

Voeding per portie:

Calorieën: 8

Vet: 0,5 g

Cholesterol: 0 mg

Natrium: 4 mg

Koolhydraten: 0,9 g

Dieetvezel: 0,2 g

Suikers: 0,05 g

Proteïne: 0,4 g

Recept van koken licht: Komijn-Dusted Zalmfiletjes

ingrediënten

1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel paprika

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper

4 (6-ounce) Zalmfiletjes (ongeveer 1 inch dik), geslepen

Bak spray

Voorbereiding

Combineer de eerste 4 ingrediënten in een kleine kom. Sprinkel beide kanten van vis met kruidenmengsel.

Verhit een grote nonstick-schepsel bedekt met kookspray over middelmatige hitte en voeg vis toe. Kook 6 minuten aan elke kant of tot vis vlakt gemakkelijk wanneer getest met een vork.

Kurkuma

Waarom is het goed voor u: Turmeric is een kruid dat afkomstig is van de wortel van de Curcuma longa plant, en de levendige oranje kleur komt uit curcumin. Dit pigment is aangetoond dat het een krachtig antivirale en anti-inflammatoire middel is. Sommige onderzoeken hebben getoon dat Turmeric nuttig kan zijn bij het voorkomen van Alzheimer’s en kanker.

Servingsgrootte: 1 theelepel

Voeding per portie:

Calorieën: 9

Vet: 0,1 g

Cholesterol: 0 mg

Natrium: 1 mg

Koolhydraten: 2 g

Dieetvezel: 0,7 g

Suikers: 0,1 g

Proteïne: 0,3 g

Recept van Koken Light: Omelet Met Turmeric, Tomaat En Uien

ingrediënten

4 grote eieren

3/8 theelepel kosher zout

1 eetlepel olijfolie

1/4 theelepel bruine mosterdzaden

1/8 theelepel borrie

2 groene uien, fijngehakt

1/4 kopje blokkeerde pruimtomaat

Dash van zwarte peper

Voorbereiding

Klits eieren en zout in elkaar.

Verhit olie in een grote gietijzeren koekenpan over middelmatige hitte. Voeg mosterdzaden en kurkuma toe; Kook 30 seconden of tot zaden pop, roer vaak. Voeg uien toe; Kook 30 seconden of tot zacht, roer vaak. Voeg tomaat toe; Kook 1 minuut of tot zeer zacht, roer vaak.

Giet ei mengsel in pan; Gelijkmatig verdeeld Kook tot de randen beginnen te zetten (ongeveer 2 minuten). Schuif de voorkant van de spatel tussen de rand van de omelet en de pan. Zet de rand van de omelet, kantelbak zachtjes omhoog zodat sommige ongekookte eiermengsels in contact komen met de pan. Herhaal de procedure aan de andere kant. Ga verder met koken tot het midden is ingesteld (ongeveer 2 minuten). Los de omelet met een spatel los en vouw in de helft. Schuif omelet op een schotel voorzichtig. Knip omelet in de helft en sprinkel met zwarte peper.

Kaneel

Waarom is het goed voor u: De gezondheidsvoordelen van kaneel komen uit de olie die in zijn schors voorkomt. Deze etherische oliën hebben vermoedelijk anti-stolling en antimicrobiële kracht, samen met het vermogen om ontsteking te verminderen. Onderzoek toont aan dat kaneel het vermogen heeft om de insuline respons te verbeteren, evenals de gezondheid van de hersenen en de dikke darm te verbeteren.

Servingsgrootte: 1 theelepel.

Voeding per portie:

Calorieën: 6

Vet: 0 g

Cholesterol: 0 mg

Natrium: 0 mg

Koolhydraten: 2 g

Dieetvezel: 1 g

Suikers: 0 g

Proteïne: 0,1 g

Recept van Kooklicht: Kaneel-Soja Braised Pork

ingrediënten

1 1/4 kopjes water

1/3 kopje canola olie

3 eetlepels suiker

1 theelepel kosher zout

2 kopjes matzo maaltijd

4 grote eieren

1/2 kopje suiker

2 eetlepels gemalen kaneel

Voorbereiding

Voorverwarmen de oven tot 375 °.

Bedek een groot, zwaar bakplaatje met perkamentpapier; opzij zetten.

Combineer de eerste 4 ingrediënten in een middelgrote pan op middelmatige hoge hitte; aan de kook brengen. Verminder de warmte tot laag; Voeg de matzo-maaltijd toe aan pan, roer goed met een houten lepel tot het mengsel wegvalt van de kanten van de pan (ongeveer 30 seconden). Verwijder van hitte; Plaats deeg in de kom van een mixer. Koel iets af. Voeg eieren, 1 tegelijk, met een lage snelheid aan met de paddle attachment tot het deeg glad is, schraapzijden en bodem van de kom na elk ei.

Combineer 1/2 kop suiker en kaneel in een middelgrote kom.

Met bevochtigde vingers vorm 1/4 cups deeg in de heuvels; Rol in suikermengsel op de laag en plaats 2 cm uit elkaar op de voorbereide pan. Bak bij 375 ° voor 50 minuten of tot bruin en fris. Verwijder uit de oven; Koel op droogrek.

Rooibos Thee

Waarom is het goed voor u: Rooibos (roy-bus) thee, een rode thee vol antioxidanten die ons beschermen tegen chronische en degeneratieve ziekten, is rijk aan mineralen zoals calcium en ijzer.

Serving grootte: een theezakje

Voeding per portie:

Calorieën: 0

Vet: 0 g

Cholesterol: 0 mg

Natrium: 0 mg

Koolhydraten: 0 g

Dieetvezel: 0 g

Suikers: 0 g

Proteïne: 0 g

Recept: Voeg toe aan warm water, geniet van.

Rode wijn

Waarom is het goed voor u: Resveratrol, een polyfenol gevonden in de huid van rode druiven en in rode wijn, is bekend om zijn antioxidant- en anti-kanker eigenschappen. Wetenschappers geloven dat de flavonoïden die in rode wijn zijn gevonden, het risico op coronaire hartziekte verminderen door stolling, slecht cholesterol te verminderen en door goede cholesterolgehalten te stimuleren. De zoeter de wijn, hoe minder de flavonoïden bevat. Cabernet, Petit Syrah en Pinot Noir hebben het meeste.

Serving grootte: een glas

Voeding per portie:

Calorieën: 125

Vet: 0 g

Cholesterol: 0 mg

Natrium: 6 mg

Koolhydraten: 4 g

Dieetvezel: 0 g

Suikers: 1 g

Proteïne: 0,1 g

Recept: Giet jezelf een glas en geniet ervan.

Knoflook

In tegenstelling tot vitamine C, allicin-het kankerbestrijdende enzym dat in knoflook voorkomt, daadwerkelijk voordeel uit blootstelling aan lucht. Daarom raadt Sara Haas, RDN, een voedingsdeskundige, chef-kok en woordvoerder van de Academie van Voeding en Dieetkunde aan, om gehakt knoflook uit te zitten voor ongeveer 10 minuten voordat u het in een gerecht gooit die u maakt zodat de verbinding Wordt volledig geactiveerd.

Gehele korrels en bonen

Gehele ongerepte korrels en gedroogde bonen bevatten antioxidantverbindingen genaamd fytaten, die kunnen binden aan vitaminen en mineralen in voedsel en voorkomen dat ze door het lichaam worden geabsorbeerd, verklaart Del Coro. “Intacte volle korrels die nog steeds de buitenste laag [de zemelen] hebben, zoals Farro, Freekeh, Sorghum en Tarwebessen, moeten overnacht in water worden geweekt om de fytaten te vrijlaten,” zegt ze. “Maar dit geldt niet voor semi-verfijnde of ongegraveerde soorten zoals geparelde gerst of directe haver.” Naast het helpen om de maximale hoeveelheid voedingsstoffen zoals ijzer en zink te krijgen, betekent het doorblazen ook minder werk voor uw spijsverteringskanaal.

Yoghurt

Weet je dat waterige stof die je vaak vindt op je Griekse yoghurt? Degene die je waarschijnlijk op de gootsteen gooit? Dat is wei, en bevat proteïne en vitamine B12, samen met mineralen zoals calcium en fosfor, zegt Haas. In plaats van de wei uit te dompelen, geef je yoghurt een snelle roer zodat je alle gezondheidsvoordelen behoudt. Een ander feit om op te merken, zegt Haas, is dat je de probiotische voordelen van yogurt niet krijgt als je een warme gerecht kookt zoals kip curry of gemarineerd lam. “Levende en actieve culturen kunnen niet opwarmen en worden vernietigd in het kookproces,” legt ze uit. “Je krijgt nog steeds het eiwit, calcium en vitamine D.”

tomaten

Verse rijpe tomaten geven een smaak aan salades en sandwiches, maar als je hun lycopene wilt absorberen, dan is het phytonutriënt dat verantwoordelijk is voor de kanker- en hartziektebestrijdingseigenschappen. Haas zegt dat je het beter kunt koken. Cornell onderzoekers vonden ook dat de antioxidant inhoud van tomaten toeneemt als ze worden verhit tot ongeveer 190 graden Fahrenheit. Probeer dit geroosterde tomaat en asperges recept.

Gegrilld vlees

Iedereen houdt van een zomergrill, maar wees voorzichtig met die “perfect verkoolde” vleesvlees, zegt Tanya Zuckerbrot, RD, een geregistreerde dieetkundige die in New York City oefent. “Het vlees bij hoge temperaturen bij een open vlam kan het risico op kanker vergroten,” zegt ze. Zuckerbrot wijst naar het Nationaal Kankerinstituut, waaraan waarschuwt dat twee potentieel kanker veroorzakende chemische stoffen-heterocyclische aminen (HCA’s) en polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAH’s) worden gevormd wanneer vlees wordt gekookt met behulp van hoge temperatuur methoden zoals lading. “Vertrouw niet op de kleur van het gekookte vlees om de voedselveiligheid te meten,” zegt Zuckerbrot. “Gebruik een thermometer die laat zien dat vlees op een veilige minimum interne temperatuur kookt zoals aanbevolen door de USDA.”

asperge

We hebben allemaal die handige magnetron-veilige veggiezakken gezien, en deze speren in een kant-en-klare tas lijken heel veel handiger dan het uitrusten van een stoomboot en een pot en wachten op water om te koken. Maar zoals Zuckerbrot erop wijst, blijkt uit een studie in het tijdschrift Acta Agroculturae Scandinavica dat deze kookmethode deze vitamine C-inhoud van deze plantaardig uitpakt omdat het nutriënt wateroplosbaar is. In plaats daarvan beveelt Zuckerbrot een snelle stoom of roerbak op de kachel aan, onderstreept dat het belangrijk is om de groente te koken, zodat het teder en fris is, in plaats van zacht en zacht. “Bij het stomen van asperges sla je het overblijfsel op,” voegt ze toe. “Het is rijk aan vitaminen en mineralen. U kunt het toevoegen aan een saus of soep.”