4 dingen die je niet over honing wist

4 dingen die je niet over honing wist

DELEN

Het kan hoesten helpen

Honing kan blijken te zijn een levensredder dit koude seizoen. Volgens een studie in de Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, testten onderzoekers een enkele nachtdosis boekweithoning tegen honinggerookte dextromethorfan, een gemeenschappelijke hoestonderdrukker en geen behandeling bij meer dan 100 kinderen met verkoudheid. Over het algemeen vonden ouders dat de honing beter was dan de andere twee benaderingen om de hoest-symptomen te verlichten en slaap te verbeteren. Geen wonder dat de Wereldgezondheidsorganisatie honing opmerkt als een potentiële demulcent, een soepele vloeistof die de keel afdekt en irritatie irriteert.

Het kan helpen om wonden te behandelen

Honing heeft nogal een lange reputatie als genezer. De eerste schriftelijke referentie dateert uit 2100-2000 voor Christus op een Sumerische tablet die het gebruik van honing als medicijn en zalf noemt, volgens het Aziatische Stilleven Journal of Tropical Biomedicine. Er is een medisch-klasse oplossing genaamd Medihoney, dat is afgeleid van manuka honing, die afkomstig is uit Nieuw-Zeelandse bijen die de native manuka bush bestuiven. “De patches van Medihoney werken fantastisch op patiënten die snijden en wonden krijgen,” zegt Robin Miller, MD, een board-gecertificeerde internist en mede-auteur van The Smart Woman’s Guide to Midlife and Beyond. “Ze zijn antibacterieel en rustgevend.”

Elk type honing kan nuttig zijn. In een studie in het British Journal of Surgery, gebruikten Nigeriaanse onderzoekers honing om 59 patiënten met zware zieke te behandelen. Alles behalve een van de gevallen is verbeterd, en besmette wonden en zweren werden binnen een week steriel van de toepassing van de honing.

Het kan uw sloten vergroten

Heb je een flaky hoofdhuid? Honing kan dat probleem oplossen. Een studie in het Europees Journal of Medical Research gebruikte een oplossing van verdunde ruwe honing (90% honing verdund in warm water) op 30 mensen met seborrheïsch dermatitis, een hoofdhuidvoorwaarde die typisch geassocieerd wordt met een aantal ernstige roos en jeukende huid. De patiënten hadden in dit geval ook letsels. Onderzoekers hadden de helft van de deelnemers de honingmengsel om de vier weken elke andere dag aan de letsels toe te passen. Jeuk was opgelucht en de scaling verdwijnt binnen een week voor degenen die de honingbehandeling probeerden, en de huidletsels zijn binnen twee weken volledig verdwenen.

Het kan de energie verhogen

Er is een misvatting dat koolhydraten niet goed voor je zijn. Ding is, ze zijn aanwezig in zo veel verschillende gezonde voedingsmiddelen, waaronder fruit, groenten en noten. Bovendien heeft uw spijsverteringsstelsel koolhydraten nodig om glucose te maken, die energie naar uw cellen, weefsels en organen stuurt, volgens de National Institutes of Health. Bij 17 gram koolhydraten per eetlepel is honing slechts één voedingsbron die u kunt rekenen om te helpen bij het verlichten van een trage dag. Het maakt ook de ultieme snack voor of na een training. “Naast een anti-oxidantrijke koolhydratenbron, werkt honing als een ‘tijd vrijgegeven’ brandstof om atleten met meer stabiele bloedsuikerspiegel en insuline niveaus te geven over een langere periode,” zegt Cynthia Sass, MPH, RD, Health’s Bijdragen voedingsredacteur.