5 Gezonde Ontbijt Ideeën

5 Gezonde Ontbijt Ideeën

DELEN

Voel je je ´meh´ over je gewone maaltijd? We begrijpen het. De ochtenden kunnen hectisch zijn, en het is veel makkelijker om te herhalen en een ontbijtgranenbar te pakken in plaats van de tijd te nemen om iets inspirerend te denken.

Maar je bent het aan je smaakpapillen verschuldigd om een ​​schakelaar te maken. Een heerlijk, gezond ontbijt houdt u opgewonden en vervuld, en dat zorgt ervoor dat u die ochtendmaaltijd daadwerkelijk heeft. Je hebt het al een miljoen keer eerder gehoord, maar het eten van het ontbijt op de reguliere dag stelt je energieniveau voor de dag vast en komt dichter bij je wellness- en fitnessdoelen. Steek wat inspiratie uit de onderstaande ideeën, ontworpen voor elk ontbijtdilemma.

Als u van een carby ontbijt houdt

Granen, haver en andere carb-geladen opties kunnen gezond zijn, en de brandstof die u scoort van complexe koolhydraten geeft u een gestage energieverbruik. Maar ze hebben de neiging om eiwitten te laag, zegt de voedingsdeskundige Lauren Harris-Pincus, auteur van de Protein-Packed Breakfast Club. “Het is ongelooflijk belangrijk om genoeg eiwit bij het ontbijt te consumeren om spiermassa en metabolisme te behouden als we ouder worden,” zegt ze. Proteïne vult u ook op, dus uw eetlust schopt niet in tot lunch – een andere overwinning.

Haar suggestie: Klop drie eetlepels wei of plantaardig eiwitpoeder in melk, dan boven met granen en vers fruit. U kunt hetzelfde doen voor havermout door een paar eetlepels eiwitpoeder in ¼ kopje melk te mengen en in gekookte havermout te mengen. Hoe meer eiwit en smaak je daar inpakt, hoe meer vervul je maag- en je smaakpapillen-zal zijn. Wees niet bang om te experimenteren, zeg door het toevoegen van chocolade eiwitpoeder of meer exotische vruchten.

Als u voor een race traint

Als je in de ochtend alles gaat over trainingen, of als je de dag altijd begint, door het op de sportschool te verpletteren, ga je tanken voordat je naar het werk gaat. Uw ontbijt doel moet zijn om snel spierherstel te verbeteren om u voor een andere trainingssessie voor te bereiden. Met dit in het achterhoofd streven naar een mix van koolhydraten en eiwit met snel verterende koolhydraten, stelt de geregistreerde dieetkundige Molly Kimball voor.

Ze stelt voor het mengen van bevroren mango-kubussen, een karton van dikke, dikke Griekse yoghurt en melk, samen met een portie bietpoeder en een stukje cayenne. Het bietpoeder is een rijke bron van nitraten. “Ons lichaam zet het om op stikstofmonoxide, wat de bloedvatverduistering verbetert en de bloedcapaciteit verhoogt. Het kan ook helpen bij herstel, “zegt Kimball. De fruit en zuivel helpt bij het aanvullen van elektrolyten natrium, kalium en calcium, die kritisch zijn voor de spierfunctie.

En de cayenne? Het heeft anti-inflammatoire krachten om te helpen met spierherstel na een training, en het geeft je smaakpapillen ook een smaakschop. Plus, sommige studies suggereren dat het kan helpen om je stofwisseling te beginnen.

Als je niet echt een ontbijtpersoon bent

Zorgt de gedachte aan een bord met pannenkoeken en worst in de ochtend dat je wilt gag? Ga verder en heb een beetje hapje in plaats daarvan. “Je lichaam is laag op energie en je spieren breken eiwitten af,” legt de geregistreerde diëtist Kathy Siegel, een voedingscommunicatieconsulent in New York City, uit.

Siegel’s idee is om naar de kazengang van de winkel te gaan en een pak draagbare halve kopjesporten op te halen. Elk bevat 13 gram eiwit, dat helpt je vol te houden en de spiersynthese te verbeteren en te repareren, zegt ze. Bovenkant het met hennepzaadjes. Drie eetlepels van het noedelsmaakzaad bevatten drie gram vezels, 10 gram eiwitten, evenals mineralen ijzer, zink en magnesium. Voeg gesneden cherrytomaten en basilicum toe als u iets nog meer hartig wilt.

Als u wilt afvallen

Eerst, kijk een groot glas H20, zegt Los Angeles-geregistreerde diëtist Ilana Muhlstein. Niet alleen is water aan het energieverbruik, maar het kan ook helpen je voeler te voelen en meer verstandige beslissingen te nemen over voedsel, zegt ze. Ga dan naar een combinatie van vezels (voor duurzame energie) en eiwitten (voor verzadiging), die u helpt op de hoogte te houden van uw doelen, zegt ze.

Een goed idee is een veggie-eierscrambleel gemaakt met twee eieren en groenten van keuze (doe in welke overblijfsel of weldra-slechte groenten die je hebt, zoals kale en paddenstoelen of pepers en uien). Dien het dan met een grote handvol bessen. Beide frambozen en bramen bevatten acht gram vezels en 60 of zo calorieën per kop, die bijna een derde van uw dagelijkse vezelbehoeften tegemoet komt. De zoetheid van de bessen zal ook uw zoete tand verzadigen.

Als je maar vijf minuten hebt voordat je de deur uitrijdt

De smoothie doet het nogmaals. “U kunt in veel voedingsstoffen in een gemakkelijk verteerbaar ontbijt pakken,” zegt de geregistreerde diëtist Keri Glassman. Het duurt vijf minuten om samen te gooien, maar als je die morgen niet in de ochtend hebt, vermeng je het de vorige nacht, zet het in een reis cUp, grijp, en raak de weg. Glassman stelt voor om uw greens in te krijgen via een ochtend smoothie. Een krachtige om mee te gaan is broccoli rabe, omdat het twee gram vezels per kop biedt, samen met antioxidanten, zoals luteïne met zichtbare ogen en 100% van uw dagelijkse vitamine K, waardoor botten sterk blijven. Zij beveelt aan amandelmelk, amandelboter, bananen, dadels, broccoli rabe, haver, hennepzaad en vanille te vermengen.