5 Gezonde Pompoen Recepten

  DELEN

  Smoothie

  In een blender combineer je een halve kopje ingeblikte pompoen met een kopje ongezoete kokosmelk, een eetlepel van kokosnootboter of amandelboter, een theelepel elk pompoentaartsoort en organische esdoornstroop, een stukje erwteproteïnepoeder en 3-4 ijsblokjes. Zweep tot glad. Het is mijn versie van vloeibare pompoentaart-hemelse!

  Havermout

  Na het maken van havermout met warm water, vouw in 2 eetlepels warmte ingeblikte pompoen, gemengd met 1 theelepel organische esdoornstroop en een halve theelepel pompoentaart. Gemakkelijk.

  Chili

  Geroosterde verse pompoen in de oven bij 350 F gedurende ongeveer 45 minuten of tot het de hele dag doordringt. Koel en kubus, weggooien van de huid. In een kleine pan combineren een half kop gesneden druiven tomaten met een eetlepel extra jungle olijfolie, twee eetlepels gemaalde gele ui en een kwart kopje gekapte groene paprika. Soteer over lage hitte totdat de groenten teder zijn. Voeg een halve kopje organische laag-natrium-plantaardige bouillon, een kwart kopje water, eetlepel verse gekapte koriander, theelepel gemaalde knoflook, en een achtste van een theelepel elk gemalen cayenne en zwarte peper. Breng snel een koekje en verminder daarna tot een prutje en roer 10-12 minuten. Voeg een halve kopje van elke zwarte bonen en blokkeerde pompoen, roer om te verwarmen en te serveren. Ik hou van deze schotel omdat het stevig is, maar niet zwaar.

  Soep

  In een kleine pan sauté worden 2 eetlepels gemaalde gele ui en theelepel gemalen knoflook in twee eetlepels lage natrium-organische plantaardige bouillon tot uien doorschijnend zijn. Verwijder uit de hitte. In een blender combineer een half kop ingeblikte pompoen met het uienmengsel, samen met half kopjes ongezoeteerde kokosmelk, kwart kopje organische, lage natriumgroentebouillon en een halve theelepel kerrie kruiden. Zweep tot glad, overbrengen naar de pan, breng een snelle koken, verminder voor 5-6 minuten tot een prutje en bedien. Een gezonde manier om op een koude dag op te warmen.

  hummus

  In een voedselverwerker combineren een half kop kikkererwten met twee eetlepels elk van tahini en ingeblikte pompoen, samen met een theelepel gemaalde knoflook, eetlepel vers geperst citroensap, en een zestiende van een theelepel elk cayennepeper, zwarte peper en komijn . Puree tot glad en serveren met ruwe of geroosterde groenten, zoals broccoli en bloemkool. Een pompoen draait op een go-to favoriet!