5 Ontbijten om uw ochtend makkelijker te maken

5 Ontbijten om uw ochtend makkelijker te maken

DELEN

Ontbijtideeën voor morgenochtend: Met een beetje voorgerecht kunt u een groot ding uit uw alvast te maken lijst nemen – en nog steeds een bevredigende, gezonde en heerlijke maaltijd eten. Bekijk hieronder 5 van mijn favorieten, hieronder.

boekweit-pudding

Beth Lipton

Tropische Boekweit Pudding

Nooit geprobeerd boekweit?

U kunt dit eiwit- en vezelrijke, en glutenvrije zaad ophalen (zoals quinoa, het is eigenlijk een zaad) in het groot gedeelte van de supermarkt. (Ik adviseer extra te kopen; boekweitgries maken een fantastische ruil voor rijst als bijgerecht.)

Bedien: 4-6

1 kopje boekweitgraten ($ 19 voor een 4-pack, amazon.com)

1 kop melk (melk, noot of soja) of een melk-yoghurt combinatie

¼ kop chia zaden

2 rijpe bananen, gesneden

2 eetlepels. Maagdelijke kokosnootolie

Knijp kosher zout

1 theelepel. Vanille extract, optioneel

Ruwe honing of esdoornstroop naar smaak, optioneel

“Gesneden mango of ananas (of een combinatie)

Hennepzaadjes en / of ongesoete Kokosvlokken, optioneel

Doe het: In een kom bedek de boekweitgraten met koud water. Roer, bedek en koel gedurende minstens 4 uur of tot ’s nachts. Drain boekweit (het is een beetje slank, maak je geen zorgen daarover) in een fijne maaszeef en schud zachtjes. Drain opnieuw. Leg boekweit in een blender met melk, chia zaden, bananen en zout. Voeg vanille toe, indien gewenst. Blend, smaak en zoet met honing of esdoornstroop, indien gewenst. Porteer in 4 tot 6 kommen of potten (of sla de rest op). Net voor het eten, top met fruit en / of hennep of kokosnoot.

gebakken-havermout

Beth Lipton

Gebakken Havermout

Ergens tussen een muffin en broodpudding (zonder het brood) voelt een stuk van dit als een traktatie maar is geladen met voedingsstoffen. Maak het zelf: verander de noten, voeg rozijnen of bosbessen toe, of gebruik verschillende kruiden. Het is heerlijk koud uit de koelkast, maar je kan het ook een paar seconden in de magnetron popken voordat je de weg raakt.

Bedien: 8

2 ½ kopjes gekookte havermout (niet direct)

1/2 kopje bruine suiker

¼ kop gehakte walnoten

1 theelepel. bakpoeder

1 theelepel. kaneel

¼ theelepel. zout

1 kop melk (melk of moer)

1/2 kop gewone yoghurt

1 rijpe banaan, in stukken gesneden

4 pittige data, gehakt

2 eetlepels. Ongezouten boter, gesmolten

1 groot ei, geslagen

Doe het: Verwarm de oven tot 375 ° F. Vet een 9-inch ronde bakpan. Combineer in een middelgrote kom haver, bruine suiker, walnoten, bakpoeier, kaneel en zout. Combineer in een blender melk, yoghurt, banaan, data, boter en ei; Blend tot glad. Giet in de kom met havermengsel en roer tot het goed gemengd is. Bak 35 tot 40 minuten, tot vast. Serveer warm of laat het afkoelen. Snijd het vervolgens in stukken, wikkel ze individueel en koel of bevriezen.

-yogurt parfait

Beth Lipton

Chia-Berry-Yogurt Parfait

Combineer die bevroren bessen die u altijd bij de Chia zaden heeft, en u krijgt een vies mengsel, dat is als een minder suikerachtige versie van yoghurt op de bodem. Dit is een fantastisch alternatief als u chia in uw dieet wilt innemen, maar geef niet op de gelatineuze textuur van chia puddingen.

Dienst: 1 (kan worden vermenigvuldigd)

½ kop bevroren gemengde bessen

2 eetlepels. Chia zaden

1 eetl. rauwe honing

Kleine snufje

½ kop gewone yoghurt

½ theelepel. vanille-extract

Onversoete Kokosvlokken en / of hennepzaden, optioneel

Maak het in: In een pot roer bessen, chia zaden, honing en zout samen. Klop yoghurt en vanille samen en giet over bessenmengsel in pot. Bedek en afkoelen gedurende de nacht. In de ochtend, top met kokosnoot en / of hennepzaad, herbedekken en gaan.

ontbijt burrito

Beth Lipton

Ontbijt Burritos

Pas deze eenvoudige burritos aan, hoe dan ook. Gebruik peperkaas, ruil de geroosterde zwarte bonen voor de chorizo, of probeer een maïs salsa. Kinderen houden ook van hen.

Opbrengst: 4 burritos

4 Oz. Nitraatvrije chorizo, kappen verwijderd

1 eetl. extra vergine olijfolie

4 grote eieren, geslagen

1/2 kop salsa, gedreineerd

½ kop cheddar of jack, versnipperd

4 taco-sized (8 inch) volkoren tortilla’s

Maak het: Warm een ​​medium koeketje over middelmatige hitte. Voeg chorizo ​​toe en kook, breek met een lepel en roer tot 2 tot 3 minuten doorkookt. Verwijder naar een zijde van een grote plaat met een geslepen lepel. Trek de koekenwasser uit.

Plaats de koekenbak over medium-lage warmte en warme olie. Voeg eieren toe en kook, roer vaak, tot het doorgemaakt is naar de gewenste doneness. Breng over naar de andere kant van de bord met chorizo. Laten afkoelen.

Leg een tortilla op een werkoppervlak (warm het kort in de magnetron om het soepel te maken, indien nodig). Lep een kwart van chorizo, eieren, salsa en kaas in het midden. Rol omhoog, vouw in de zijkant terwijl u gaat. Herhaal met resterende tortilla’s en vullingen. Strijk individueel in plastic wrap, plaats in een diepvrieszak, druk de overmatige lucht uit, sluit en vries.

Om te serveren: Breng een burrito in de magnetron en kook tot 30 tot 60 seconden warmt.

plantaardige frittattas

Beth Lipton

Individuele Groente Frittatas

Verander de groenten op uw smaak (en wat u in de koelkast hebt). Probeer gesneden kale of spinazie, courgette of gele squash, broccoli of bloemkool. Overgebleven gekookte groenten werken goed, ze hoeven niet opnieuw te koken.

Opbrengst: 8 frit Tatas1 eetlepel. Extra Olijfolie ½ Ui, fijngesneden3 / 4 kop Fijngehakte Zaapjespeper (Elke kleur) Zout en Peper1 Kopjescremini of Witte Champignons, Gehakte Bolletjes Gesneden Verse Kruiden, zoals Oregano, Basiliek, Peterselie of Muntstuk (of een combinatie) Optioneel6 grote eieren2 eetlepel. VolmelkMaak het: Voorverhit de oven tot 350ºF. Vet 8 kopjes van een standaard muffinblik. Warme olie in een medium koekenpan over middelmatige hitte. Voeg ui toe, sprinkel licht met zout en kook, roer tot zacht, 2 minuten. Voeg paddestoelen toe en kook, af en toe roeren tot ze hun vloeistof vrijmaken, ongeveer 2 minuten. Voeg paprika toe, sprinkel lichtjes met zout en kook, roer af en toe tot het smaakt, ongeveer 2 minuten langer. Verdeel groentemengsel onder gesmeerde muffinbekers. Bovenkant met verse kruiden, indien gewenst. In een kom, klop eieren en melk tot goed gecombineerd. Voeg lichtjes zout en peper toe. Verdeel de eiermengsel onder muffinbollen, die het plantaardige mengsel bedekken. Bak tot de frittatas net 15 à 17 minuten zijn ingesteld en licht gepoederd. Laat 5 minuten in een pan op een draadrek afkoelen. Doe een klein mes rond de rand van elke frittata om los te maken, en breng de frittatas van pan tot rek. Zet het warm of laat het geheel afkoelen, wikkel individueel in plastic wrap en koel, of plaats in een vriesvak en vries. (Neem een ​​of twee uit de vriezer de nacht voordat u ze gaat eten, laat u de nacht in de koelkast ontdooien.)