5 trucs om meer uit je fitnesstracker te halen

  DELEN

  1. Veronderstel tenminste een fout marge van 10% voor de verbranding van calorieën.

  In een recente studie van de Iowa State University bleek dat de calorieverbrandingsschattingen van trackers gemiddeld met 10-15% bedroegen. Iedereen die wil verliezen, zou verstandig zijn om aan te nemen dat trackers hun inspanningen overschatten, stelt Kristin Kirkpatrick, een geregistreerde diëtist in Cleveland Clinic voor. “U hoeft slechts 500 calorieën per dag te consumeren om een ​​pond per week te krijgen,” waarschuwt ze, dus het is slim om op de voorzichtigheid te wrijven.

  2. Realiseer dat de calorieverbrandingskattingen volledig kunnen zijn. Geef ze zelf in.

  Tenzij uw tracker een ingebouwde hartslagmeter bevat (zoals de Microsoft Band, Jawbone UP3 en Basis Peak), zal het grof onderschatten hoeveel calorieën u verbrandt tijdens vele activiteiten, zoals fietsen, gewichtstraining en yoga, omdat het gebouwd- In de accelerometer kan de beweging niet zo gemakkelijk worden gedetecteerd. Een 2013 studie in Medicine & Science in Sports & Exercise vond dat trackers de energieuitgaven onderschatten van fietsen, bijvoorbeeld tot 55%. “Ze werken niet zo goed op verzetoefeningen,” zegt Ray Browning, mede-auteur van de studie van de Colorado State University. Zelfs banden met hartslagmonitoren zijn onvolmaakt omdat ze uw radiale pols niet perfect vastleggen, vooral tijdens intensieve oefening wanneer u uw pols veel beweegt.

  3. Het buddy systeem kan een tweesnijdend zwaard zijn.

  Jawbone meldt dat zijn gebruikers die minstens 3 “teamgenoten” hebben met wie zij hun activiteitengegevens delen, 1000 stappen per dag meer nemen dan degenen die dat niet doen. Fitbit, ondertussen, stelt dat gebruikers met minstens een vriend op hun systeem 27% meer stappen nemen. Fitbit-vrienden kunnen ook uitdagingen aannemen, zoals de ‘Work Week Hussle’, die je een week volgen en een virtuele trofee toekent aan de winnaar. Maar Colorado State onderzoeker Browning wijst erop dat het motiverende effect van deel uitmaken van een groep alleen werkt als je wint. Als alternatief kunt u overwegen om op korte termijn doelstellingen vast te leggen die in plaats van op uw eigen basisniveau actief zijn. Een stijging van 20%, bijvoorbeeld, is een goed begin.

  4. Het is aan u om door te gaan.

  Een activiteit tracker kan leuk zijn om rond te spelen met een paar maanden. Maar het is makkelijk om verveeld te worden, pak het uit je pols en pak het nooit meer op. Uiteindelijk moet uw motivatie van binnenuit komen. “Deze apparaten krijgen je aan het denken over [fitness], maar uiteindelijk is het jouw beslissing,” zegt John Jakicic, directeur van het Fysieke Activiteit en Weight Management Research Center aan de Universiteit van Pittsburgh.

  5. Het gaat niet alleen om gestructureerde oefening.

  Trackers kunnen de beste manier zijn om te kwantificeren hoeveel energie u besteedt aan routine-activiteiten, zoals het ronddringen van het huis of het verwijderen van de vuilnisbeweging die als of meer belangrijk kan zijn voor de algemene gezondheid dan de formele oefening. “Het is beter voor je om de rest van de dag te bewegen en te verhuizen dan alleen maar een keer per dag uit te oefenen en de rest van de tijd te zijn,” zegt de Universiteit van Pittsburgh’s Jakicic. Doe genoeg van deze activiteiten, en u kunt verbaasd zijn om te zien hoe het allemaal opkomt – geen marathon-running vereist.