6 dingen die u moet vermijden als u een Noten Allergie hebt

  DELEN
  Almond Allergy

  Mijn jongere zoon heeft voedselallergieën en ik ben absoluut obsessief over het helpen van hem helemaal leeg te maken van pinda’s en noten. Toch heb ik hem vorige maand een pistache-sandwich geboden.

  Laat me uitleggen: ik rende naar de deli om kipsalade te kopen, maar het was naast een salade met noten. Ik probeerde dat kruisbesmettingsrisico te vermijden, en ik had Gus, die 10 een Italiaanse Combo-held is, stom en zonder te vragen wat erin was. Een hapje zei hij: “Mijn mond voelt jeuk en verdoofd.” Ik heb zijn broodje gescheurd en een vlees gestippeld met groene vlekken … oh nee, pistache? Een snelle oproep naar de deli bleek dat hij Mortadella had gegeten, een Italiaans varkensvlees dat besloot was met een van zijn ergste allergenen.

  Gelukkig, na een injectie van epinefrine en een paar uur in het ER was Gus goed. Maar mijn man en ik werden getraumatiseerd.

  Waar anders waren er noten aan het lachen? Het opvoeden van een kind met een voedselallergie voelt zich soms als een hockey-goalie, om een ​​analogie van Gus’s favoriete sport te gebruiken: U waakt altijd niet alleen tegen de voor de hand liggende bedreigingen (die Thaise takeout) maar ook de verrassing die u nooit ziet komen (Nootvlees, ik spreek je).

  En op een manier, met een voedselallergie is een paradoxaal gezondheidsprobleem: je bent perfect gezond. En toch kan het verkeerde eten, in de verkeerde hoeveelheid, zonder snelle toediening van de juiste hoeveelheid epinefrine, je vermoorden. Om er zeker van te zijn dat we alle wilde kaarten kennen, raadpleegde ik Sujan Patel, MD, een allergie / immunoloog bij New York University Langone Medical Center in New York en David Stukus, MD, een woordvoerder van Columbus voor de American College Van allergie, astma en immunologie.

  Chili

  In 1986 stierf een freshman bij Brown University tragisch nadat ze restaurant chili verdikte met pindakaas verdikte. Meer recent, is een 28-jarige vader in Engeland naar aanleiding van anafylaxsis overleden na een chiliburger die waarschijnlijk pinda’s bevat. PB mag geen klassiek ingrediënt zijn in dit comfort voedsel, zegt Dr. Patel, “maar met chili cook offs en allerlei manieren om dingen voor te bereiden, moet je niet aannemen dat het veilig is.”

  Toch is het nog meer voorkomende gevaar in Mexicaanse gewrichten de moleensaus. Terwijl mole’s beroemdste ingrediënt chocolade is (zelf een mogelijke ramp voor de nut-allergische), kunnen pinda’s of pindakaas ook in de mix zijn. “Sauzen in het algemeen zijn dicey”, waarschuwt Dr. Patel en voegen eraan toe dat Indiase en Thaise gerechten bijzonder lastig zijn. “Indisch koken maakt gebruik van cashewnoten en amandelen gemaakt in een pasta en vervolgens gebruikt als verdikkingsmiddel.”

  Franse frietjes

  De meeste frites zijn oke, maar als je ze uithaakt, vraag dan over de olie. Pindaolie is de go-to bij sommige ketens zoals Five Guys, evenals kleinere restaurants. ‘Het interessante ding over pindaolie,’ zegt Dr. Patel, ‘is dat wanneer het in de VS is gemaakt, het zo verfijnd is dat bijna niemand met een pinda-allergie erop reageert. Maar het probleem is dat we het niet weten of het Is een uit China, die veel minder verfijnd zijn. We vertellen dit niet aan mensen omdat we niet willen dat ze een kans maken. ‘

  Mijn familie werd gestampd door katoenzaadolie op een reis naar Florida. (“Siri, is katoenzaad een noot? Help!”) Nee, katoenzaadolie, die ik sindsdien heb geleerd, is geen noot, hoewel het erg verschrikkelijk is voor je gezondheid.

  Deli vlees

  Mijn zoon’s kryptoniet-mortadella-is een fijne Italiaanse bologna die jarenlang van import naar Amerika verboden is door een Italiaanse uitbraak van Afrikaanse varkenspest, volgens de New York Times. Duurder dan bologna en gespikkeld met dikke en pistacheën, het is niet een grote verkoper in de Verenigde Staten (die bijna verklaart hoe ik half Italiaans-Amerikaans zou zijn, op antipasto-spreads opgeheven en nooit gehoord zou worden). ‘Een echte fluke’, is hoe Dr. Patel de zekere beslissing van mijn zoon heeft beschreven. En in 2016 gaf BJ’s Wholesale Club een terugroep van deli vlees voor zwarte pistache’s; Ze waren per ongeluk Citterio’s Mortadella gestuurd en verkocht – samen met andere vlees gesneden op dezelfde apparatuur – zonder vermelding van pistachen op de labels.

  Dus hoe zorg je ervoor dat je verkoudheid niet met een ongewenste kant van de rest van de noot komt? “Vraag de persoon aan de balie over een mogelijke bron van cross contact”, adviseert Dr. Stukus, die ook een universitair hoofddocent is van kinder allergie en immunologie aan de Ohio State College of Medicine. En als ze onzeker zijn, controleer dan voor een voorverpakte lunch vlees met een notenveilig label.

  cocktails

  Beter vraag wat er in die handtekeningcocktail is voordat je het terug kopt. Grote vodka-makers verkopen nu flessen die met hazelnoot, amandel en andere boom noten worden ingevuld. Frangelico krijgt zijn smaak van hazelnoten en Nocello van walnoten. En hier is een die wist: Veel gins, waaronder Bombay Sapphire, zijn gearomatiseerd met amandelen. Niet eens bier is helemaal veilig. Bruine aalbessen kunnen pinda’s en / of macadamia, walnoot of andere noten bevatten.

  Dierenvoeding

  Is je peuter op het podium?E zet ze alles in haar mond? Als ze allergisch is tegen pinda’s of noten, let op voor je hondenvoer, waarschuwt Dr. Patel. Voedsel voor huisdier is niet onderworpen aan de Food Allergen Labeling and Consumer Protection Act, een wet die voorziet in de vermelding dat voedseletiketten duidelijk in het engels voorkomen als ze een van de acht meest voorkomende allergenen bevatten (pinda’s, noten, melk, eieren, tarwe, Soja, schaaldieren, vis). Maar een scan van dat puppy chow label moet je waarschuwen voor pinda’s, voegt hij toe. (Als u twijfelt, bel de fabrikant.) Vogelvoer bevat bijna altijd noten, of heeft een nootwaarschuwing. De oplossing van onze familie is om voedselvoedende zonnebloempitten te kopen (gemarkeerd als nut-safe) voor onze buitenvoeders. Glutenvrije traktaties Een glutenvrije cupcake of brood lijkt onschadelijk voor iedereen, maar laat u niet voor de gek houden: het kan lupine verpakken , “Een peulvrucht die vaak wordt gebruikt als bloem in glutenvrije producten die kunnen kruisen met een pindakaas,” zegt Dr. Stukus. Hij merkt op dat er veel verslagen zijn van mensen met pindaallergieën die reacties hebben van lupine. Let ook op amandelbloem, soms gebruikt om dingen bij elkaar te houden in G-vrije snoepjes. Een ander probleem in 2017? Notenbrekers springen op onverwachte plaatsen. “Ik had een moeder, wiens kind een reactie had op kale chips,” deelt Dr. Patel. “Toevallig werden ze gemaakt met cashew boter.” Om een ​​stapje vooruit te blijven, lees labels elke keer (ingrediënten op bekende producten kunnen veranderen). En zoals ik de moeilijke weg heb geleerd, vraag altijd, zelfs als het onwaarschijnlijk lijkt dat een gerecht noten bevat. Als het gaat om het beheer van voedselallergieën, kan je nooit voorzichtig zijn. Mijn zoon weet dit goed: Geef hem een ​​banaan en hij zal je vragen, “Zijn er nuts in?”