7 dingen die je moet weten over Matcha

7 dingen die je moet weten over Matcha

DELEN

Ik ben de laatste tijd veel gevraagd over Matcha. Ik hoorde dat Matcha Shots de “Drinken” waren in New York Fashion Week, en veel toegewijde koffieliefhebbers zijn java in het voordeel van Matcha. Als u nieuwsgierig bent naar deze trendy drank, zijn er zeven dingen die u moet weten.

Het is een speciale vorm van groene thee

Matcha betekent letterlijk ‘poedervormige thee’. Wanneer u traditionele groene thee bestelt, worden componenten uit de bladeren in het hete water ingevoerd, dan worden de bladeren weggegooid. Met Matcha drinkt u de werkelijke bladeren, die fijnpoederig zijn en in een oplossing worden gemaakt, traditioneel door het mengen van een theelepel Matcha poeder met een derde kopje warm water (verwarmd tot minder dan een kookpunt), dat is dan Met een bamboeborsel geklopt tot het schuimt.

In tegenstelling tot traditionele groene thee gaat het bij Matcha voorbereiding om de theeplanten te behandelen met schaduwdoeken voordat ze worden geoogst. Dit leidt tot de groei van bladeren met betere smaak en textuur, die met de hand worden geselecteerd, kort gestoomd worden om de fermentatie te stoppen, vervolgens gedroogd en ouder in koude opslag, waardoor de smaak versterkt wordt. De gedroogde bladeren worden vervolgens in een fijn poeder gestenigd.

Het biedt gezondheidsvoordelen

Omdat Matcha is gemaakt van hoogwaardige thee, en de hele bladeren worden ingenomen, is het een krachtiger bron van voedingsstoffen dan doordrongen groene thee. Naast het leveren van kleine hoeveelheden vitaminen en mineralen, is Matcha rijk aan anti-oxidanten die polyfenolen genoemd worden, die zijn gebonden aan bescherming tegen hartziekten en kanker, evenals betere bloedsuikerregeling, bloeddrukverlaging en anti-veroudering. Een ander polyfenol in matcha genaamd EGCG is aangetoond in onderzoek om metabolisme te stimuleren en de groei van kankercellen te vertragen of te stoppen.

Omdat je hele bladeren in Matcha consumeert, kan je drie keer zoveel cafeïne krijgen dan een kopje thee, over het bedrag in een kop gebrouwen koffie. Matcha aficionados zeggen dat in vergelijking met de cafeïne buzz van koffie, Matcha creëert een “alert kalm” als gevolg van een natuurlijke stof bevat het l-theanine, die ontspanning zonder slaperigheid veroorzaakt. Toch geloof ik het alstublieft om alle vormen van cafeïne (inclusief matcha) ten minste zes uur voor het slapen te houden, om een ​​goede nachtrust te verzekeren.

Het gaat traditioneel meditatie mee

De voorbereiding van matcha is de focus van de Japanse thee ceremonies, en het is al lang verbonden met Zen. Dit is waarschijnlijk een reden dat het zo populair wordt, omdat meditatie steeds meer mainstream wordt. Omdat ik door het onderzoek over de gezondheids- en gewichtsverliesvoordelen van mindfulness-meditatie weggeblazen werd, heb ik een hele hoofdstuk over deze praktijk opgenomen in mijn nieuwe boek Slim Down Now en opgenomen op een vijf minuten begeleide meditatie video op mijn website (klik op Op het woord mindful, rechtsboven om te bekijken).

Ik geloof dat bij het voorbereiden en nippen van Matcha een manier wordt om u te vertragen, en in het moment zal de voordelen ervan ver boven de antioxidanten die het biedt, omdat meditatie in ieder geval veel beloningen heeft. Cortisol (een stresshormoon dat bekend is om eetlust te verhogen en maagvet te verhogen), verminderde ontsteking (een bekende trigger van vroegtijdige veroudering en ziekte), vermindert impulsief eten, verminderde bloeddruk en verhoogt zelfbeeld en medeleven.

De poeders kunnen worden gezoet, en de kwaliteit varieert

De smaak is van Matcha is sterk. Sommige mensen beschrijven het als gras of spinazie, en het heeft een umami smaak. Hierdoor kan het zoet worden om de smakelijkheid ervan te verbeteren. Een klant was blij om me te vertellen dat hij Matcha was drinken, maar in plaats van traditioneel Matcha poeder droeg hij een poedervormige mix. Het eerste ingrediënt was suiker en bevat ook poedermelk, dus het was hoofdzakelijk als warme chocolademelk, maar met cacao ruikt voor matcha-iets, zou ik het niet aanbevelen. Thee deskundigen waarschuwen ook dat met matcha kwaliteit is belangrijk, en het komt tegen een prijs. Met andere woorden, hoge kwaliteit, fris, pure matcha is duur. Een lage prijskaartje kan een rode vlag zijn voor een slecht kwaliteitsproduct.

Loodverontreiniging is een zorg

Zelfs organisch geteelde groene thee is aangetoond dat ze lood bevatten, die door de plant wordt geabsorbeerd vanuit het milieu, vooral in China geteeld. Als traditionele groene thee is doordrenkt, blijft ongeveer 90% van het lood in het blad, dat wordt weggegooid. Met matcha, aangezien het gehele blad is verbruikt, zal u meer lood innemen. Een onafhankelijke groep, ConsumerLab.com, die de thee heeft getest, schat dat een kopje Matcha zo veel als 30 keer meer lood mag bevatten dan een kopje groene thee. Daarom raden ze aan om dagelijks niet meer dan één kop te drinken en niet voor kinderen te dienen.

Het kan in de maaltijden worden opgenomen

Matcha is warm met koks, niet alleen als een drankje, maar als ingrediënt