9 manieren om met suiker te stoppen

9 manieren om met suiker te stoppen

DELEN

De gevaren van zoete spullen

Suiker heeft 16 calorieën per theelepel. Dat lijkt niet zo veel, maar het kan op honderden calorieën verpakken zonder voedingswaarde te bieden, zegt Avena. Extra calorieën verhogen je risico op obesitas, wat je weer op diabetes zet.

Uit een studie van 2013 bleek dat voor elke 150 calorieën van toegevoegde suiker die in een bevolking wordt verbruikt, het prevalentie van een blik van soda-diabetes in de bevolking met 1,1% gestegen is. Dan is er het onderzoek dat suiker bindt tegen hartziekten. In een studie van 2014 van JAMA: Internal Medicine bleek dat de meer toegevoegde suiker die een persoon heeft ingezet, hoe hoger hun kans op het sterfte van hartziekte.

Vergeet niet de manier waarop suiker speelt met bloedglucosespiegels, stuur ze stevig, dan crashen, waardoor je vermoeid bent, gedempt en geïrriteerd bent, zegt Brittany Kohn, RD, een voedingsdeskundige van New York City.

Snijd dit soort suiker

De suikerschendeling om zich te verbergen is geraffineerde witte suiker, de soort is in koffie gesponnen of aan bakproducten toegevoegd. De bloedstroom absorbeert deze eenvoudige suiker snel, waardoor de bloedglucosespiegels en insuline veroorzaken die verveling op het lichaam kunnen veroorzaken, zegt Avena.

Geraffineerde suiker wordt ook toegevoegd aan talloze voedingsmiddelen tijdens de verwerking, van ketchup tot brood tot salade dressing tot rundvlees. Fabrikanten proberen consumenten te misleiden door ruzie, hoge fructose maïs siroop of een andere onbekende naam te noemen, maar ze zijn allemaal gewoon fancy manieren om suiker te zeggen. Melasse, honing en esdoorn siroop worden ook suiker toegevoegd, en hoewel ze niet altijd worden verwerkt, is de manier waarop verfijnde witte suiker is, ze hebben hetzelfde schadelijk effect, zegt Avena.

Snoepjes die je kan eten

De soorten suiker die u niet hoeft te doen, worden natuurlijk gevonden in voedingsmiddelen, zoals fructose in fruit en lactose in melkproducten. Deze krijgen een pas zolang u ze in hun oorspronkelijke voedselvorm vertert. “Fruit bevat bijvoorbeeld een hoeveelheid suiker die beter in verhouding staat tot de hoeveelheid vezels en andere voedingsstoffen daarin,” zegt Aveda. “Deze andere voedingsstoffen verminderen het schadelijke effect van suiker.”

Kunstmatig is niet het antwoord

Het uitruilen van suiker ten gunste van een chemische zoetstof zoals aspartaam ​​of sacharine is misschien niet het antwoord. “Kunstmatige zoetstoffen zorgen voor een zoete smaak zonder calorieën, dus wanneer u deze producten verteert, is honger niet tevreden, waardoor u later meer verlangt,” zegt Kohn. Een 2013 studie in Trends in Endocrinology & Metabolism verleent hierbij geloof, en het vinden dat het drinken van slechts één dieet frisdrank per dag is gekoppeld aan gewichtstoename en diabetes.

Waarom halen chemische zoetstoffen hun honger? Het is niet duidelijk, maar het zou wellicht te maken hebben met de intensiteit van de zoetheid in deze producten. Kunstmatige zoetstoffen zijn veelzijdiger zoeter dan natuurlijke suiker, en dat kan uw smaakpapillen vervaagd naar minder intens zoet voedsel, zoals fruit, opvliegen op cravings voor suiker- en calorieën, zegt Kohn.

Ga niet koud kalkoen

Omdat onze lichamen zo gewend zijn aan de zoete spullen, kan suikervrij heel abrupt leiden tot gekke intrekkingstherapie symptomen zoals hoofdpijn, angst en stemmingswisselingen, zegt Kohn. Ooit gegaan zonder je gebruikelijke ochtendlatte of andere caffeine fix? Dat is hoe suikerhervatting is, tijden 10. “Het is beter om het langzaam uit te rusten door één stap tegelijk te nemen, zodat je lichaam tijd kan aanpassen,” zegt Kohn. Een andere reden om niet in een haast te zijn: langzamer veranderingen hebben de neiging om te gaan, zegt Avena, vooral als het gaat om dieetveranderingen.

Geef zoete drankjes op

Soda, fruitsap, sportdrankjes, ijsthee-deze en andere zoete dranken zijn sneaky bronnen van toegevoegde suiker. Een blikje cola, bijvoorbeeld, rekent negen theelepels op, alweer een derde meer dan de zes theelepel dagelijkse limiet voorgesteld door de American Heart Association.

“Zoete drankjes of drankjes gemaakt van vruchtensap zijn als vloeibare suiker, en ze voegen veel calorieën zonder honger te bevredigen,” zegt Avena. Zij stelt voor soda te vervangen door soda voor seltzer, die geen toegevoegde suiker en nul calorieën heeft. Wat fruit-gearomatiseerde dranken en vruchtensap betreft, wordt er sub toegevoegd in vruchtenspoedwater of water met vers fruitplakken toegevoegd.

QUIZ: Moet je dit of dat eten?

Wat is beter voor u: Een 1/2 kopje ijs of 3 scoops sorbet?

Antwoord: Een 1/2 kopje ijs

Wat is beter voor u: Echte boter of spuit op nepboter?

Antwoord: Boter

Wat is beter voor u: Een Citroenburger of een Kalkoenburger?

Wat is beter voor u: Amandelen of pretzels?

Antwoord: Amandelen

Wat is beter voor u: Eieren of Speciale K?

Antwoord: Eieren

Antwoord: Normale salade dressing

Wat is beter voor u: Een laag vet koekje of donkere chocolade?

Antwoord: Donkere chocolade “Mensen hebben de neiging om te geloven dat vetvrij is calorievrij,” zegt Keri Gans, een geregistreerde diëtist in New York. “Ga voor het echte ding.” Vetvrije koekjes kunnen lager zijn in vet, maar hoger in andere ingrediënten zoals suiker. Probeer een fijne stuk donkere chocolade voor die antioxidanten.

Wat is Beter voor u:

Lichte vet Griekse yoghurt of 100 calorie Yoplait yoghurt? Antwoord: Lage vet Griekse YoghurtWat is het beter voor u: Halve kopje ijs of 3 scoops sorbet? Getty Images (4) 1 van 16Ditch simple-carb sweet treatsPastries, Koekjes, muffins en ander witbrood, verfijnde bloemenspecies bieden weinig voedingswaarde maar zijn dicht bij toegevoegde suiker. En aangezien ze niet moeilijk te identificeren zijn, is het makkelijk om ze van je dieet te slissen. Ze knoeien met de bloedsuikerspiegel en zetten een cyclus in om een ​​doughnut of muffin te grijpen voor energie die niet duren, zegt Kohn. In plaats daarvan, krijg je carb-oplossing met volle korrels. Deze worden geconverteerd naar suiker tijdens de spijsvertering, maar omdat ze het complexe soort zijn, in plaats van het eenvoudige type, worden ze langzamer geabsorbeerd en zorgen voor stabiele energie. Ziet uit zoet restaurantrestaurants. Ze noemen het niet zoet en zure varkensvlees voor niets. Veel soorten take-out of eet-in keuken worden gesmolten in sauzen of coatings gemaakt met toegevoegde suiker. Zelfs de korst van afhaalpizza zal waarschijnlijk de verborgen suiker verpakken, hoewel u het niet mag proeven, zegt Avena. Glaslijsten, kruiden en zelfs pasta’s worden vaak geladen met suiker, dezelfde suiker die even schadelijk is in een voorverpakte doos koekjes, voegt ze toe.

Lees de etiketten zorgvuldig:

zoek bruine suiker, maïsstroop, maltose, fructose, dextrose, melasse, agave, bruine rijststroop, rietsuiker, rietstroop, en ingedampte rietensap, die allemaal gewoon andere manieren zijn om suiker te zeggen. Van de tafel suikerAls je je zoetstof aan je eten en drankjes toevoegt, geef jezelf de tijd om het gewoonte te verlichten, stelt Kohn voor. Begin je dag met twee lepels suiker of honing in je koffie of thee? Knip een week per week naar één suiker, snijd het dan nul een week later of snijd het met een stukje sinaasappel of een beetje melk. Hetzelfde met de suiker die u op de Franse toast of granen plaatst, of de esdoornstroop op uw pannenkoeken. Geleidelijk verminderen van de hoeveelheid zal het minder merkbaar maken dat je terugknippert, en je zal minder craving-crazed voor een suiker hit. Ontwerp een snoep lade Als de rest van je huishouden niet meer op suiker bij je slaat ‘Zou je zoete traktaties en suikerproducten overal in je keuken zien, uitnodigende uitnodigingen. ‘In plaats daarvan maak je een lade of plank in je keuken de plek waar iedereen anders kan eten, maar je hoeft de producten niet te zien elke keer dat je de kast of de koelkast opent’, stelt Avena voor. De meesten van ons gaan naar het eten dat we eerst zien, dus als u geen snoepjes ziet, zal u ze niet begrijpen, en dan in de buurt schuiven. Ze voegt toe. Pijl eiwit en gezonde vetten op uw bord Excuus om te genieten van meer gezonde vetten (noten, olijfolie, avocado, zuivel) en mager eiwit (eieren, kalkoen en peulvruchten). Beide houden je verzadigd en energiek, waardoor de bloedsuikerspiegel stijgen en vallen die kan leiden tot moeilijk te verzetten suikerbeugels.

Een eiwitsvleesontbijt zal u helpen om de vrije dag te beginnen. “Ontbijt met eiwit en vet als de sterren, zoals eieren en avocado, in plaats van de traditionele zetmeel- en suiker combo, zoals een muffin of zoete graan,” stelt Kohn voor. Ga met natuurlijk zoete smaken om een ​​zoete tand te bevredigen zonder de Verfijnde spullen, kijk maar door uw kruidrek. Kaneel of vanille extract toegevoegd aan koffie, ontbijtgranen of gebakken producten bieden een zoete smaak zonder suikers bijwerkingen, en ook geen calorieën, zegt Kohn. Andere zoete kruiden en kruiden om aan drankjes en maaltijden toe te voegen zijn cichorei, gember, nootmuskaat en kardemom. Citruszest voegt ook een fruitige, verfrissende zoetheid toe.