9 redenen waardoor je meer eet

  DELEN

  O Heb je ooit dagen waar je gewoon wilt eten en niet lijkt te zijn of tevreden of vol te voelen?

  Deze dagen kunnen het heel moeilijk maken om op de hoogte te blijven, en we kunnen onszelf of onze maag snel beschuldigen. Maar onderzoekers hebben vastgesteld dat er biologische, psychologische en zelfs milieuzaken zijn waarom we soms hongeriger voelen en meer willen eten. Dus stop met jezelf te schulden voor een gebrek aan wilskracht, en lees verder. Het begrijpen van de oorzaken kan u helpen bij het bestrijden van deze eetlusttriggers.

  1. Slaaptekort

  Als je minstens zeven tot acht uur slaap per nacht krijgt, ben je waarschijnlijk slapen beroofd. Een gebrek aan slaap verstoort hormonen die de eetlust de komende dag regelen, waardoor degenen die honger veroorzaken en de eetlust onderdrukken verminderen. Ze worden zo erg verstoord dat onderzoek mensen toont die minder dan zes uur slaap per nacht krijgen, meer calorieën de volgende dag verbruiken in vergelijking met mensen die zeven of meer uren krijgen. Deze extra calorieën kunnen afkomstig zijn uit hogere calorie maaltijden om energie te behouden, evenals meer frequente suiker en cafeïne pick-me-ups. Ongeacht de bron, kan het einde uw dieetpogingen vernielen. Doel om de meeste nachten minimaal zeven uur te slapen en slaap op te vallen met een periodieke dutje op vrijdag.

  2. Uitdroging

  Het blijven hydrateren is een van de beste manieren om je eetlust en voedselverbruik in de gaten te houden. Als u uw lichaam niet regelmatig met vloeistoffen aanvult, is het niet ongewoon om iets te laten ontwateren. Het probleem is dat als je bezig bent of afleiden, je de uitdrogingssignalen van je lichaam als honger kan interpreteren, waardoor je in plaats van wat je lichaam echt nodig heeft, water nodig heeft: water. Een van de makkelijkste manieren om gehydrateerd te blijven is om een ​​waterfles met je te dragen of op je bureau te zitten, zodat water altijd binnen handbereik ligt. Zet de timer van uw telefoon om elke 20 minuten uit te gaan om u eraan te herinneren dat u een paar sipjes neemt om de regel te krijgen.

  3. Emoties

  Sommige mensen eten als ze verdrietig zijn; Anderen eten als ze gelukkig zijn. Sommige bereiken voor chocolade wanneer het wordt gestresseerd; Anderen kunnen niets afmaken. Iedere persoon heeft een unieke emotionele relatie met voedsel. Het probleem treedt op als we naar voedsel gaan om te proberen ons verdriet, stress of andere gevoelens op te lossen in plaats van het onderliggende probleem aan te pakken. Emotioneel eten kan soms goed voelen, maar regelt het echte probleem niet en kan je dieetpogingen ontsporen. De eerste stap in het oplossen van emotioneel eten is om bewust te worden van welke gevoelens u ertoe voedt om te eten. Als stress uw trigger is, oefen, mediteer of journaal. Als je verdriet of eenzaamheid je eet, samen met vrienden of iemand bellen. Als geluk of opwinding ervoor zorgt dat u uw gezond eten kunt vergeten, kan uw voedselintake u helpen om op het moment en in de gaten te blijven.

  4. Hormonen

  De twee belangrijkste hormonen die honger en eetlust regelen zijn ghreline en leptine. Ghrelin veroorzaakt honger terwijl leptine de eetlust onderdrukt. Onder normale omstandigheden stijgt ghrelin na een paar uur niet eten, dus je zult eten. Leptine stijgt nadat je eet, zodat je inhoud blijft. Slechte eetgewoonten en gebrek aan slaap kunnen deze twee uit balans brengen, waardoor u hongeriger bent dan normaal en weinig verzadiging heeft wanneer u eet. Een ander hormoon dat leidt tot het eten is cortisol, een bijnierhormoon dat tijdens korte tijden van stress wordt vrijgegeven. Het probleem met cortisol komt voor wanneer onze stress niet kortstondig of kort maar voortgezet is. Volgehouden, hogere cortisol niveaus zijn gekoppeld aan verhoogde honger, verminderde insuline efficiëntie en verhoogde vetopslag. Bottom line: De beste manier om evenwicht te houden is om voldoende slaap te krijgen, complexe koolhydraten en maer eiwitten te eten en vermijdt dikke maaltijden.

  5. Koud weer

  Als de koude, natte wintermaanden je comfortvoedsel willen maken zoals lasagne, mac en kaas en rundvleesstoofpot, Wees niet alleen. Mensen hebben de neiging om meer calorieën te consumeren in de koudere maanden en kiezen maaltijden hoger in koolhydraten en vet. De sleutel om de taille niet te laten saboteren is om aandacht te besteden aan portiegroottes. Carbs geven u geen gewicht wanneer u gezonde (volle granen, bonen, fruit, groenten) in passende hoeveelheden eet en lean eiwit koppelt. Kijk naar lichtere versies van die comfortvoedsel die u zoekt, zodat u geen beroering voelt. Vergeet ook niet te blijven hydrateren. Water moet het hele jaar door een stapelvoedsel in uw dieet zijn, maar in de winter kunt u in hete thee of andere warme, lage-calorie dranken toevoegen. Deze zullen u helpen om zowel hydraterend als warm en vol te houden.

  6. Sociale druk

  Wanneer je samen met vriendinnen of een feestje komt, eten en drinken meestal de nadruk op elk sociaal evenement. Het probleem hierbij is dat je vaak afleiden praat en socialiseert waardoor je niet zo ijverig bent in het maken van goede voedselkeuzes of het volgen van portiegroottes. Als je een plezier van mensen bent, kan dit erger zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat personen met dit persoonlijkheidstype geneigd zijn meer in sociale instellingen te eten om in te passen en anderen op hun gemak te zetten, of ze nu honger hebben of niet. Uit andere onderzoeken blijkt dat we de eetgewoonten van de mensen waarmee we zijn, kopiëren. Dit kan goed zijn als u dineren met gelijkgezinde gezonde eters, of rampzalig als het bedrijf biergulster is, pizza-vrienden die allemaal kunnen eten. Om te voorkomen dat u meer eet dan u in sociale instellingen nodig hebt, ga dan met een voedselplanplan in, zet uzelf weg van het eten en zoek mensen met soortgelijke gezondheidsdoelstellingen in de kamer.

  7. Verveling

  We zijn zo gewend aan multi-tasking en ontvangen constante feedback dat wanneer we vertragen, kan het een beetje vreemd voelen om onszelf te vervelen. Om de onrust van verveling te vullen, kan je jezelf eten, zelfs als je niet honger hebt. Onderzoek zegt dat dit mede te danken is aan onze overstimulerende levens (denk technologie, sociale media, enz.). Als we niets stimuleren om na te denken of te doen, beginnen onze gedachten iets te zoeken. Als die pizza in de koelkast of een stuk wortelcake in je hoofd komt, terwijl de hersenen onbewust op zoek zijn naar stimulatie, kan de pizza of cake bijna onmogelijk zijn om te vergeten. Vermijd dit door activiteiten te vinden die uw gedachten en handen bezig houden, zoals het lezen, breien of afronden van een kruiswoordpuzzel of het plannen van ontspannende activiteiten zoals fietsen of vrijwilligerswerk tijdens lange perioden van downtime.

  8. Je oefeningen overslaan

  Af ​​en toe rustdag is gezond, maar regelmatig overslaan van trainingen kan je echt meer eten. De reden is mede door hormonen en mede door psychologie. Hoewel veel denkoefening de eetlust verhoogt, is dit meestal niet waar. Matige intensiteit oefening daalt eigenlijk de eetlust door het hormoon dat eetlust onderdrukt te verhogen en het hormoon dat honger veroorzaakt te verminderen. Dus als je niet uitwerkt, krijg je niet de honger-onderdrukkende effecten van deze hormonen en je zal waarschijnlijk meer eten in vergelijking met een dag wanneer je oefent. Het andere effect dat je mist als je een training overslaat is de gezonde geest die het creëert. Een inspannende training begint de volgende 24 tot 36 uur in een positief gezondheids-perspectief, waardoor u meer lekkere keuzes kunt maken, porties kunt volgen en weerstand biedt tegen verzoeken.

  9. Ontbijt overslaan

  Dit kan lijken op een goede manier om calorieën laag te houden op het moment, maar onderzoek zegt ons dat mensen die ontbijt overslaan meer calorieën eten dan in vergelijking met mensen die ontbijt eten. De reden hiervoor is wanneer u ontbijt overspoelt (of echt een maaltijd), zodat u uw honger krijgt, dus wanneer u eet eet u meer dan normaal en mag u de gezondste keuzes niet maken. Ook uw metabolisme vertraagt ​​tijdelijk in de ochtend wanneer het lichaam geen voeding krijgt. Bottom line: Het eten van een gezond ontbijt brengt uw stofwisseling op en brandt en helpt u minder te eten gedurende de rest van de dag.