Afvallen zonder Dieet

Afvallen zonder Dieet

DELEN
zonder dieet

Er zijn vele verschillende diëten die door de jaren heen zijn gecreëerd. Sommige zijn gebaseerd op solide wetenschap en behelzen de beheersing van macro-nutriënten.

Anderen zijn meer esoterisch en hebben weinig wetenschappelijke basis. Uiteindelijk is er maar één bewezen methode voor gewichtsverlies en dit is langdurige calorie beperking. Ondanks de naam komt bij deze oplossing helemaal geen dieet kijken.

De waarheid achter het volgen van een dieet

Het is een ongelukkige waarheid dat de basis van veel diëten niet gebaseerd is op wetenschap  maar op geld. Er is een groot aantal dieetplannen dat betrekking heeft op het kopen van een bepaald supplement of het volgen van een bepaalde methode.

De echte drijvende kracht hier neigt naar het commerciële belang te hebben, in plaats van het vinden van de beste manier om vet te verliezen en de gezondheid te verbeteren.

Dus wat is de bottom line in dieet?

Uiteindelijk komt gewichtsverlies neer op calorieën in versus calorieën uit. Minder eten zorgt ervoor dat het lichaam opgeslagen calorieën verbrandt idealiter in de vorm van lichaamsvet.

Dit is waar problemen beginnen. Minder eten op langere termijn is geen prettig vooruitzicht en  benadrukt dan ook meteen de onaangename kant van een dieet waardoor het vaak uiteindelijk onmogelijk lijkt om vol te houden.

Calorieën verminderen zonder dieet

Dus, als minder eten de sleutel is tot het verliezen van vet, hoe is dit dan mogelijk zonder dieet? De eenvoudigste oplossing is om de voordelen van het vasten aan te halen.

Een eenvoudige oplossing is om een ​​dag of twee vasten per week toe te voegen en de rest van de tijd te eten. Dit is eigenlijk een ideale oplossing voor velen omdat normaal eten toegelaten is buiten de vasten dagen terwijl u nog steeds wekelijks minder calorieën eet. Hoe werkt dit?

Als een normale dag 3000 calorieën bevat, zal een normale week 21000 calorieën zijn. Indien er gemiddeld met 300 kalorieën verminderd wordt, zal een dagelijks totaal van 2700 leiden to een wekelijks totaal van 18900. Dit zal dus leiden tot een klein vetverlies week per week, in traag tempo dus een traag proces. Het gaat ook om het veranderen van voedselkeuzes of opoffering op een dagelijkse basis. Dit is de methode die de meeste oplossingen voorstelt.

Als we 24 uur snel vasten toevoegen per week, worden dingen een beetje anders. Bijvoorbeeld,

 • Maandag 3000 calories
 • Dinsdag 3000 calories
 • Woensdag 0 calories
 • Donderdag 3000 calories
 • Vrijdag 3000 calories
 • Zaterdag 3000 calories
 • Zondag 3000 calories
 • Totaal=18000 calories

Plotseling zijn er maar 6 dagen om 3000 calorieën per dag te eten, calorieën worden verlaagd tot 18000 per week en er hoeft geen voedsel keuzes te veranderen of dagelijks voedsel inname te beperken.

De gezondheidsvoordelen van Vasten

Het verminderen van wekelijkse calorieën is niet het enige voordeel om regelmatig een vasten moment op te nemen. Vastgesteld is aangetoond dat vasten ook opmerkelijke positieve effecten heeft op een aantal gezondheidselementen. Deze omvatten:

 1. Verhoogde insuline gevoeligheid;
 2. Verhoogde lipolyse;
 3. Verhoogde groeihormoonniveaus;
 4. Verhoogd gewichtsverlies;
 5. Geen vermindering van het metabolische tempo in rust;

Het is duidelijk dat deze voordelen voor het gezondheidsvoordelen de overweging om kort te vasten het waard zijn, vooral omdat deze voordelen al na 18 uur vast te merken zijn. Anekdotisch, vasten is geassocieerd met verhoogde mentale scherpte en productiviteit. De meeste mensen passen zich ook snel aan bij de vastenperiode zonder problemen.

Gezien de mogelijke gezondheids- en gewichtsverliesvoordelen van het vasten, is het zeker de moeite waard om te proberen. Veel mensen beschouwen het als een levensstijl keuze wordt, in plaats van een dieet ook.

Gezien de verminderde calorie-inname is dit ook een van de enige bewezen afvalstrategieën die daadwerkelijk wordt ondersteund door de wetenschap. Het is dan ook een welkome afwisseling van een of andere verkoper die met allerlei fratsen een dieet probeert te verkopen.