De belangrijke voedingsstof waar niemand over praat

De belangrijke voedingsstof waar niemand over praat

DELEN

Als het gaat om het dieet van hartgezondheid, is natrium normaal gesproken centraal bij de discussie, maar een ander voedingsmiddel is net zo vitaal en vaak over het hoofd gezien.

De meeste mensen weten weinig over kalium. We verbinden dit belangrijke mineraal met het gele fruit en dat is het. Terwijl zout vaak in de schijn is vanwege de effecten op bloeddruk en hartgezondheid, is kalium even belangrijk voor het reguleren van deze cruciale aspecten van onze biologie.

“Een zoutgevoelige persoon zal zijn of haar bloeddruk verlagen als hij of zij meer kalium en / of minder natrium eet,” zegt Jerry Yee, M.D., afdeling hoofd van de nefrologie in het Henry Ford Hospital in Detroit.

“[Deze mineralen] kunnen even belangrijk zijn, maar de samenleving concentreert zich momenteel op de natriumzijde. Als er te veel dieet natrium wordt ingebracht, neemt de bloeddruk toe [voor zoutgevoelige mensen]. Zoutgevoeligheid is groter in Aziatische populaties en Afro-Amerikanen. ”

Het meeste kalium in het lichaam bevindt zich in de cellen.

Een kleine hoeveelheid neemt buiten die cellen plaats en wordt beïnvloed door het kalium dat u in voedsel krijgt, hormonen zoals insuline, en uitscheiding van de nieren.

Het eten van rijk aan kalium kan een grotere invloed hebben op het reguleren van de bloeddruk bij het verbruik van natrium. In een studie van 2014 gepubliceerd in het klinisch tijdschrift van de Amerikaanse Vereniging van Nefrologie, waren onderwerpen met hypertensie die hun kaliuminname verhoogden en ook een dieet rijk aan zout hebben gegeten, een daling van 9,5 mmHg voor systolische bloeddruk (topgetal) en een afname van 6,4 MmHg voor diastolische bloeddruk.