Beschuldig je werk niet van jouw gewichtstoename

  DELEN

  Er is een goede hoeveelheid gegevens die mensen koppelen die hoge werkstress en obesitas rapporteren.

  Maar hoeveel van die relatie is te wijten aan stress waardoor mensen met normale gewichtsvermindering het gewicht kunnen opvallen, en kan de werkdruk verminderen, zodat werknemers ook kunnen slanken?

  Om uit te vinden, analyseerden een groep Europese onderzoekers acht studies waarbij meer dan 60.000 werknemers waren gerapporteerd die stress op de werkplek meldden en wetenschappers toonden om hun gewicht op tijd te registreren. Rapportage in het International Journal of Obesity, ze zeggen dat een hoge stress werk niet kan worden beschuldigd voor de extra ponden.

  Ze vonden geen koppeling in de studies tussen gerapporteerde baanstressen en gewichtsverhoging of obesitas, en om die bevinding te bevestigen, meldden ze ook dat mensen die een daling van de werkdruk hebben gemeld, geen overeenkomstige daling in gewicht hebben gemeld.

  De ene groep die wel pond heeft gedaan, waren werknemers die van een relatief stressvrije werksituatie gingen in een waar ze meer werkgerelateerde angst ervaren. Dat suggereert dat de verandering in stress niveaus belangrijker kan zijn voor gewichtstoename dan een consistent stressniveau.

  Hoewel de auteurs toegeven dat de manier waarop mensen de werkstress in de acht studies hebben bepaald, variƫren en daarom de bevindingen een beetje moeilijker interpreteren, Het grote aantal betrokken werknemers en het algehele gebrek aan associatie tussen stress en gewichtstips die misschien zorgen maken, zijn niet de gewichtsverhogende boosdoener die veel van ons denken dat ze zijn. Toch zeggen zij dat de verbinding meer waard is om meer te studeren, omdat het niet duidelijk is of mensen die onder stress zitten, min of meer op hun angst eten, en het aanpakken van psychologisch welzijn in de werkomgeving is een goede manier om de algemene gezondheid ook te verbeteren .