Eet insecten is niet zo milieuvriendelijk als mensen zeggen

Eet insecten is niet zo milieuvriendelijk als mensen zeggen

DELEN

Krekels worden vaak genoemd als de toekomst van voedsel, een eetbare, milieuvriendelijke oplossing voor een dagelijks eiwit tekort dat vee gewoon niet kan oplossen.

Zelfs de Verenigde Naties bevorderen insectenetend als een veelbelovende, eiwitverpakkende manier om de 9 miljard mensen die in 2050 op aarde leven, te voeden. “Een voordeel van insecten als alternatieve dierlijke eiwitbron is dat ze volhoubaar op organisch teelt kunnen worden Zijstromen (bijv. Mest, varkensmengsel en compost), “luidt hun rapport.

Omdat insecten veel minder broeikasgassen uitstoten dan vee en veel minder water verbruiken, hebben ze een relatief kleine ecologische voetafdruk, en ze denken dat ze in principe op alles, zelfs organisch afval, gedijen. Het laatste punt vat de belangrijkste ecologische aantrekkingskracht op van het eten van insecten; Het groeien van het graan dat wordt gebruikt in diervoeder brengt enorme water- en energiebronnen op.

Maar hebben krekels echt het potentieel om het nieuwe rundvlees te zijn? Nog niet, volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift PLOS ONE.

Toen onderzoekers crickets op verschillende diëten opgewekt hadden en probeerden te zien hoeveel eiwitten ze van hun konden squeezen, kregen ze teleurstellende resultaten: gewoon niet veel proteïne.

In het experiment brachten onderzoekers crickets op op een van de vijf verschillende diëten. Ze repliceerden elk dieet drie keer en haalde de crickets na twee weken op. Eén groep at diervoeder op basis van maïs-, sojaproducten en korrels, terwijl andere overleefden op voedselafval of gewasresten. De onderzoekers hebben gemeten hoe groot de crickets groeiden en hoeveel eetbaar eiwit ze produceerden.

Dieet maakte een groot verschil, de studie auteurs gevonden. Degenen die een dieet van verwerkt voedselafval hebben gegeten, hadden voeder- en eiwitomrekeningskoersen niet efficiënter dan die van kippen. Bijna alle mensen die rechtstreeks voedselafval hebben gevoed, stierven voordat ze geoogst kon worden. En de meest succesvolle crickets waren degenen die een graangebaseerd dieet gingen vergelijkbaar met wat de meeste pluimvee eten. Zij hadden een omzettingssnelheid van 35%, die slechts iets beter is dan kippen.

Zelfs als de hele wereld een pagina uit Mexico’s kookboek heeft genomen en een eetlust heeft ontwikkeld voor chapulines-knapperige gebakken krekels, zijn de kleine eiwituitbetalingen misschien niet eens de moeite waard als we hen voeden wat kippen eten, stellen de auteurs voor.

“Ik denk dat de duurzaamheidsaanspraken over dit onderwerp zijn overdreven gezien de huidige stand van kennis,” schreef studieverantwoordelijke Dr. Mark Lundy van de afdeling Californië van Californië van Landbouw en Natuurlijke Hulpbronnen in een e-mail.

Zelfs als ze niet op zo veel organische sidestreams kunnen overleven, zoals we oorspronkelijk dachten, denkt Lundy niet dat insecten uit de loop staan ​​als de toekomst van voedsel.

“Ik ben er alles voor om alternatieven te verkennen, en ik ben onder de indruk van de hoeveelheid innovatie die de afgelopen jaren rond insectengroei en keuken is ontstaan,” zegt hij. “Ik denk echter ook dat we duidelijk moeten zijn Over wat de duurzaamheidswinsten zijn en niet, en focus onze innovatieve inspanningen en beperkte middelen op waar ze de duurzaamste impact hebben. ”

Het vervangen van kippen voor crickets – terwijl ze hetzelfde voeden – is onwaarschijnlijk een echt verschil te maken. “Insectteelt is meer kans om bij te dragen aan menselijke voeding op een schaal van economisch en ecologisch belang als het niet staat op een dieet dat concurreren met conventionele vee,” zegt hij, “maar meer innovatie is nodig om dit te realiseren. ”