De (andere) essentiële voedingsstof voor gewichtsverlies: slaap

De (andere) essentiële voedingsstof voor gewichtsverlies: slaap

DELEN

Er is een theorie dat gewichtsverlies 80 procent dieet en 20 procent lichaamsbeweging is. Het is een geweldige theorie.

Maar deze vergelijking mist een enorm belangrijk element van gewicht onderhoud en gewichtsverlies: slaap.

Heb je ooit gemerkt dat je minder honger krijgt als je minder slaap krijgt? Of als je een van die begeerde lange tijd krijgt, lekker rustige nachten rust je wakker en heb je minder eetlust dan normaal? Dit is niet je verbeelding. Het zijn jouw hormonen. Specifiek, leptine en ghreline.

Leptine en ghreline zijn twee van de belangrijkste hormonen die onze honger- en verzadigingssignalen regelen. Ik vind het leuk om te denken aan de laatste als het kleine gremlin. In de afgelopen jaren is veel onderzoek gedaan naar de rol die deze hormonen spelen in onze eetgewoonten.

De ghrelin horomone wordt direct beïnvloed door de hoeveelheid slaap die u krijgt. Hoe minder slaap, hoe hoger je lichaam niveaus van ghrelin. Aan de andere kant onderdrukt leptine honger. Zoals u waarschijnlijk nu aan het raden bent, neemt leptine proportioneel toe op de hoeveelheid slaap die u krijgt. Dus, meer slaap = hogere leptine = minder honger. Het is belangrijk om te vermelden dat leptine en ghrelin, naast tal van andere hormonen, een complexe functionaliteit hebben die meer dan alleen verzadiging en honger beïnvloedt, hoewel deze twee van hun sleutelrol zijn.

Deze hormonale interactie helpt u uit te leggen waarom u raafachtig kan voelen op de dagen dat u slaap wordt beroofd. Het is veel moeilijker om op donderdagmiddag zelfbeheersing uit te oefenen als je vroeg opstaan ​​om de week te werken en het slaaptekort is aan het bouwen.

Als u genoeg rust krijgt, wordt de honger stilgelegd, zodat u slimmer eetkeuzes kunt maken, zoals een stukje fruit in plaats van een snoepbar. Het lijkt logisch; Als u uw lichaam niet toelaat om de rest te krijgen die het nodig heeft gedurende de nachtverjonging, zal het compenseren door u te stimuleren om meer energie in de vorm van voedsel te krijgen.

Dus hoe zit het met al die adviesartikelen die je vertellen om eerder op te wakkeren en naar de sportschool te gaan? Tenzij u een volledige nachtrust kan krijgen, kunt u twee keer nadenken. Als ik dat moet, kies ik altijd een extra slaapslaartijd. Zo moeilijk als het lijkt te passen, zal ik mijn schema regelen om later op de training te komen.

Dus hoeveel slaap moet je krijgen? Volgens de National Sleep Foundation hebben volwassenen elke nacht 7-9 uur slaap nodig. Niet zes of minder, zoals veel Amerikanen. Meer als acht. Als u uw minimale uren niet krijgt, biedt u langdurige gezondheid aan voor korte termijn winst.

Als je gezond bent, moet je niet zzz’s verliezen. In feite begint het met het krijgen van hen.