Een goede reden om vandaag chocolade te eten

Een goede reden om vandaag chocolade te eten

DELEN

Alsof we nog een reden nodig hadden om chocolade lief te hebben, blijkt nu een nieuwe studie dat het een positieve gezondheidsvoordeel kan hebben: een geheugenverhoging.

Een nieuwe studie gepubliceerd in Nature suggereert dat een verbinding gevonden in de behandeling daadwerkelijk kan verminderen leeftijd gerelateerde geheugenverlies.

Onderzoekers aan de Columbia University keken naar de hersenen van 37 50- tot 69-jarigen. De helft van de deelnemers kreeg een chocolaty, hoogflavanol (verbindingen uit cacao) drinken elke dag gedurende drie maanden. De andere helft dronk een soortgelijke mix die veel minder flavanols bevat. Resultaten toonden aan dat degenen die de high-flavanol-mix drinken verbeteringen vertonen op geheugentests en hogere activiteit in de dentate gyrus, een deel van de hippocampus die met geheugen is verbonden. Met andere woorden, we kunnen chocolade gebruiken om te helpen bij het bestrijden van normaal, leeftijdverwant geheugenverlies.

Dit is niet de eerste keer dat chocolade is gekoppeld aan onze gezondheid.

Donkere chocolade kan helpen om ontsteking te verminderen, en het bevat antioxidanten, die de cellen van de cellen helpen voorkomen schade te voorkomen. Het is ook gekoppeld aan verbeterde stemming, preventie van hartziekten en bescherming van de huid tegen UV-stralen.

Betekent dit dat deze bevindingen een RX naar OD op chocolade zijn? Niet zo snel.

Terwijl de stoffen die in cacao zijn aangetroffen, sommige krachtige geheugen magie kunnen hebben, is volgens dit nieuwste onderzoek een suiker binge niet het antwoord: u zou ongeveer 300 gram donkere chocolade per dag moeten eten, volgens The New York Times. Een typische donkere chocoladereep bevat ongeveer 24 g suiker en een heleboel 43 g vet. Plus, je zou ongeveer drie daarvan moeten eten om dezelfde hoeveelheid flavanolen te verkrijgen als de deelnemers van de studie. Zoals bij de meeste dingen wordt chocolade het best genoten in moderatie.