Het HCG Dieet uitleg en volledige analyse

Het HCG Dieet uitleg en volledige analyse

DELEN
hcg diet

Momenteel groeit het aantal dieten in de Verenigde Staten dat de markt overspoelt. Bij elk dieet zijn er belangrijke voordelen en aan de andere kant minder positieve voordelen. Een van de dieten dat hier een plaatsje veroverd is het HCG dieet.

Men ziet vaak op verschillende  billboards reclames die het HCG-dieet verkondigen als een snel werkend dieet  met een snel resultaat in gewichtsverlies. De verscheidenheid van het ruime aanbod kan het maken van een keuze bij een dieet en dus ook het HCG-dieet zeer moeilijk maken.

 

HCG Dieet Uitgelegd

Volgens de website  van het HCG dieet is HCG een vrouwelijk hormoon dat tijdens de zwangerschap in het lichaam aanwezig is. HCG staat voor Human Chorio Gonadotropin. Wetenschappers hebben dit hormoon in laboratoriumproeven gereproduceerd en geïsoleerd en daarmee is het HCG-hormoon zeer populair geworden bij het gebruik van HCG-dieten.

Men moet er rekening mee houden dat de eerste ontdekkeing van het HCG-hormoon al in de jaren twintig was, maar werd niet gebruikt als een supplement om af te vallen tot drie decennia later. Nu in 2017 ziet een waarneembare stijging van het gebruik van dit hormoon.

 

Hoe het HCG-dieet werkt

Discovery Health beschrijft het HCG dieet als een behandeling die minstens 26 dagen duurt. Een dagelijkse opname van het HCG hormoonis absoluut nodig voor de eerste 23 dagen. De behandeling kan tot 40 dagen duren. Dit hangt af van de hoeveelheid gewicht dat de eerste 26 dagen is verloren.

Naast het dagelijks zetten HCG-injecties, zullen HCG-patiënten hun calorie-inname beperken tot 500 calorieën per dag. Het voedsel dat in deze 26 tot 40-daagse cyclus wordt verbruikt, bestaat voornamelijk uit hoog eiwit en minimale koolhydraten. De patient  zal geen hongergevoel hebben omdat de calorie-deficiëntie bestaat uit het vet dat de HCG afbrandt. De behandeling mag niet meer dan 40 dagen duren, omdat het lichaam dan een ​​weerstand opbouwt.

HCG injecties kunnen na een zestal weken pauze opnieuw worden gezet blijven om extra vet te verliezen. HCG mag niet misbruikt worden.

Voordelen van HCG Diet

Het HCG-dieet biedt een aantal voordelen. Deze omvatten: snelle gewichtsafname in korte tijd, vrijwel geen hongerpijn, geen toezicht van een arts en geen onderhoud van metabolisme wege.

Deze voordelen worden alleen bereikt door de strikte naleving van het maaltijdplan dat bij het HCG-dieet wordt geleverd.

 

Neveneffecten van het HCG Dieet

Hoewel er veel diepgaande voordelen zijn bij het HCG-dieet, zijn er nog enkele bijwerkingen waaraan gebruikers zich van moeten bewust zijn. Deze omvatten: hoofdpijn, lage calorie-inname en zachte zwelling.

Sommige mensen kunnen de bijwerkingen van het HCG-dieet voelen en sommige hebben er geen last van. Men moet zich volledig voorbereiden op deze mogelijke bijwerkingen.
Bij het overwegen van een dieet, moet een persoon eerst contact opnemen met zijn of haar arts. Met de enorme aanbod dieetprogramma’s in omloop, kan een keuze maken een onoverkomelijke taak lijken.

De sleutel tot het kiezen van het juiste dieet is het evalueren van je persoonlijke behoeften en uitzoeken of een bepaald dieetpast in je levensstijl. Aanpassing is de sleutel.