Hoe kook je met zwarte knoflook, wat niet is wat je denkt...

Hoe kook je met zwarte knoflook, wat niet is wat je denkt dat het is

DELEN

Als u een zwak heeft voor de smaak van geroosterde knoflook, is er zwarte knoflook voor u.

Deze speciale knoflookvoorbereiding, die alle woede onder de chef-koks is, is eigenlijk gewoon geroosterde knoflooktijden 1.000.000 in termen van smaak – en geroosterdheid.

Dus wat is het?

Het zwarte knoflook begint als een regelmatig gehakt hoofd knoflook dat bijna een maand bij een temperatuur van 140 graden Fahrenheit is gekookt, in een vochtige omgeving. Het trage kookproces transformeert de vroeger scherpe kruidnagels in zacht, zoet, kleverig en licht zuur zwart of donkerbruin knoflook. Het kost een smaak die je wilt toevoegen aan alles.

Waarom is het zwart?

Knoflook wordt zwart wanneer het voor een lange tijd op lage temperatuur wordt gekookt door de Maillard-reactie. De Maillard Reaction vindt plaats wanneer suikers en aminozuren in voedsel reageren met hitte en complexe moleculen produceren (die vervolgens complexere moleculen produceren) tot honderden verschillende moleculen aanwezig zijn. Het is wat de bruine sear op een biefstuk geeft wanneer het wordt gekookt of een char op groenten wanneer het wordt geroosterd. Terwijl de Maillard Reaction vaak geassocieerd wordt met dingen die op hoge hitte worden gekookt, gebeurt het ook bij lagere temps – het duurt maar langer. En aangezien zwarte knoflook zo lang koken, heeft de Maillard-reactie tijd plaats

Goed bedacht. U wilt zeker uw handen op sommigen. Als je moedig voelt, kun je wat proberen te maken. Bon Appetit suggereert het gebruik van een rijstkookplaat – maar dat kan je niet gebruiken voor een hele maand rijst. Een makkelijker manier is om het online te bestellen bij Black Garlic City. Of u kunt er naar uw lokale Trader Joe’s kijken.

Zodra u uw handen op sommige heeft, gebruik het net zoals u knoflook zou roosteren. En gebruik het in alles. Het voegt die perfecte umami-smaak toe aan al je favoriete dingen. U kunt het gebruiken om Aioli te maken, waardoor het mogelijk de beste sandwich is die zich verspreid in de geschiedenis van spreads. U kunt het veranderen in salade dressing om salades weer goed te maken. Het maakt zelfs brownies beter.