Hoe maak je Broccoli eigenlijk lekker?

Hoe maak je Broccoli eigenlijk lekker?

DELEN

e reden dat broccoli zo’n slechte naam heeft, is omdat te veel mensen het koken zonder erkenning. Het is niet de schuld van de broccoli – deze voedzame groente verdient beter.

Als u een broccoli hater bent, hebben we een gids voor u. Een aantal do’s en don’ts die ervoor zorgen dat u de beste broccoli van uw leven eet – en vergeet alles over de slechte broccoli van je jeugd. Als je al een broccoli fan bent, vind je hieronder een nieuwe kookmethode.

1. Rooster het voor de beste broccoli van je leven.

Roosteren maakt broccoli smaak als de beste dingen op de planeet. Het karamelizes de broccoli, waardoor de natuurlijke suiker in de groente wordt vrijgemaakt. Het is anders dan alles wat je ooit hebt gehad. Het wordt zoeter, rijker, met knappe randen en een romige kwaliteit. Ernstig wordt je verslaafd aan deze spullen. Bonus, het is echt makkelijk te maken. Smoor kleine bloemetjes met olijfolie, zout en peper en rooster in een oven van 425 graden gedurende tenminste 15-20 minuten, of tot mooi bruin.

2. Koop verse broccoli en kap het zelf in bloemetjes.

Zeker, pre-chopped broccoli neemt nog een stap uit prepping diner, maar het betekent ook dat er meer kans bestaat dat de florets uitdrogen voordat u ermee kookt. En dat zal leiden tot minder smaak. Hak het zelf, het is eenvoudiger dan je denkt.

3. Als u stoom, niet over stoom.

Er is niets erger dan overcooked broccoli. Het transformeert het uit een mooie, heldergroene kleur en maakt de plantaardige een droevige, lichte stapel van zachtheid. Voor het record, broccoli gesneden in middelgrote florets heeft u maar vijf minuten nodig om te stoom. Zodra het klaar is, maak het zeker met zout, peper en olijfolie (of boter). Dit laatste deel is belangrijk.

4. Overweeg blanchering.

Sommige mensen houden van rauwe broccoli voor hun duik, maar anderen vinden het uitputtend. Blancheren – Kook het 1-2 minuten in kokend water en schok het dan in ijswater om het koken te stoppen – produceert een knappe en zachte textuur en brengt de smaak van broccoli uit. Deze methode zal uw veggie schotel, salades en frittatas serieus upgraden.