Hoe vis boeren hun zalm roze maken

Hoe vis boeren hun zalm roze maken

DELEN

Wanneer Don Read de zalm op zijn visboerderij voedt, voegt hij in een chemische stof die de kleur van hun vlees verandert.

Zonder de chemische stof in hun voer, zou de boerenverhitte Zalm natuurlijk wit zijn – niet een aantrekkelijke blik naar klanten die de klassieke roodachtige roze vis zoeken, die het tweede populairste zeevruchtenartikel in de VS en Read is, is niet alleen. De meeste visboeren voegen pigmenterende verbindingen toe aan het voedsel waaraan zij hun zalm geven, zodat de vis dezelfde diepe roze kleur krijgen die wilde zalm natuurlijk van de schaaldieren en ander voedsel in hun omgeving krijgen.

‘Als we het niet hebben gedaan, zouden klanten het niet kopen’, zegt Read, die West Creek Aquaculture, een Britse boerderij op British Columbia, beheert. “Consumenten kopen wat ze vertrouwd zijn. Consumenten kopen wat ze comfortabel zijn. Ze gaan niet naar de winkel om witte zalm te kopen.”

Lees is juist. Consumenten zullen tot $ 1 per pond meer betalen voor donkerder gekleurde zalm in vergelijking met zalm met lichtere tinten, volgens onderzoek door DSM, een bedrijf dat pigmenterende verbindingen levert aan de zalmvoedingsindustrie. Wilde zalm, die donkerder is dan gekweekte zalm, kost ongeveer drie keer zo veel als gekweekte zalm. En het is moeilijker te komen. Hoewel de zalm erg populair is onder Amerikanen – vanaf 2015 was de totale voorraad zalm naar de VS 1,8 miljard pond, volgens de National Oceanic and Atmospheric Administration – ongeveer 70% van de vis wordt gekweekt. De schrijver Paul Greenberg – auteur van Four Fish and American Catch, boeken over lokale zeevruchten en wilde zeevruchten – heeft de duistere zalmtarieven beter op de markt, omdat het dieprood een culturele betekenis heeft, een herinnering aan een tijd voor de massaproductie wanneer de zalm de ” Vis van de rijken. ”

“Zalm is de meest populaire vis in Amerika, mede door de kleur,” zei Greenberg. ‘Het is exotisch, het valt uit. Als je erover nadenkt, zullen de meeste visjes die je op de markt ziet, wat varianten op wit, grijs of beige hebben. Het rood van zalm komt gewoon op. ‘

Bij zowel wilde als boerderijopgewekte zalm komt deze rode kleur uit pigmenterende verbindingen genaamd carotenoïden, die worden gevonden in schaaldieren, algen en andere natuurlijk voorkomende bronnen. Terwijl wilde zalm hun kleur krijgt door garnalen en krill te eten, hebben boerderijverhitte Zalm meestal carotenoïden toegevoegd aan hun diervoeders, door middel van natuurlijke ingrediënten zoals opgemaakte schaaldieren of synthetische vormen die in een laboratorium zijn gecreëerd. Bij West Creek worden carotenoïden afkomstig van algen opgenomen in het voedsel van de zalm. Zonder de toegevoegde verbindingen als onderdeel van hun dieet, zou boerderij-verhoogde zalm er heel anders uitzien dan wat klanten zouden verwachten.

Een van de chemicaliën in carotenoïden die zalm geven aan hun rode schaduw heet astaxanthine. Het is veilig voor klanten om te eten – volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration, kan deze bij de zalmvoeding worden opgenomen, zo lang het niet meer bedraagt ​​dan 80 milligram per kilogram en wordt gebruikt om de roze, rode of oranje schaduw van de zalm te verbeteren, onder meer Andere richtlijnen. Health food stores verkopen zelfs astaxanthine in pilvorm als een antioxidant supplement voor mensen.

De pigmenterende verbinding komt niet goedkoop. Het is het duurste element van zalmvoer, volgens een studie van 2011, bijna 20% van de totale visvoerkosten opnemen. Controle en optimalisatie van de astaxanthineconcentratie in visvoedsel is tijd en arbeidsintensief, vonden studie auteurs.

Sommige visboeren zeggen dat ze carotenoïden toevoegen aan zalmvoer omdat het zorgt voor dat de voedingsstoffen zalm nodig hebben om goed te groeien, niet door het kleurverschil. Sebastian Belle, uitvoerend directeur van de Maine Aquaculture Association, die de visboeren vertegenwoordigt, zegt dat boeren zeer voorzichtig zijn bij het gebruik van kleurstofaanvullingen door de hoge prijs.

“Het is duur genoeg dat boeren zeer overtuigend zijn over hoeveel zij gebruiken, en in principe gewoon genoeg gebruiken om de voedingsbehoefte van het dier te voldoen,” zei hij. “Ze doen het niet om de kleur op te versterken.”

Lees echter, zei dat als klanten meer geneigd waren om witte zalm te kopen, zou hij “significant minder” kleurstof in het voer gebruiken. “We zouden heel erg blij zijn als we het niet nodig hadden,” zei hij . ‘Maar dat is niet zo.’