Hydrateren om snurken te voorkomen en 5 andere manieren Voedsel kunnen uw...

Hydrateren om snurken te voorkomen en 5 andere manieren Voedsel kunnen uw slaapproblemen oplossen

DELEN

1. Balanceer uw maaltijd om nachtmerries te vermijden.

Het consumeren van een evenwichtige maaltijd eiwitten, vet en koolhydraten zal helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel vóór het slapenstimulatie, zegt Maya Bach, een licentiedierkundige voedingsdeskundige en eigenaar van River North Nutrition in Chicago. Deze stabiliteit zal helpen om spikes en crashes te voorkomen in bloedsuikers die uw energieniveaus en stemming kunnen verstoren. Een duik in bloedsuiker ’s nachts kan nachtmerries en andere oneven bedtijdgedrag veroorzaken, zoals in je slaap huilen.

2. Paar eiwit met koolhydraten sneller in slaap te vallen.

Proteïnes zoals kalkoen, geroosterde sojabonen en melk zijn hoog in niveaus van een essentieel aminozuur genaamd tryptofaan. Tryptofaan is een belangrijk onderdeel van serotonine, een chemische stof die ontspanning bevordert wanneer het in de hersenen vrijkomt.

Paren eiwitten die hoog zijn in tryptofaan met een zetmeelachtige kool of volle korrel, kunnen het lichaam helpen om te slapen. Bach zegt dat de bloedsuikerspiegel na het eten van koolhydraten de slaapinducerende eigenschappen van tryptofaan in de hersenen stimuleert, zegt ze.

3. Stop snurken door te blijven hydrateren.

Snurken heeft invloed op een heleboel 90 miljoen Amerikaanse volwassenen. In sommige gevallen kan dehydratie de boosdoener achter het snurken zijn, aldus Georgia Giannopoulos, dieetkundige en manager van Be Healthy, een medewerker gericht gezondheidsprogramma in NewYork-Presbyterian Hospital. Om dit te voorkomen, raden ze aan om uw hydratie gedurende de dag te bewaren (probeer een app te downloaden om te helpen). U kunt ook een glas water bij uw bed houden als een herinnering om te hydrateren als u in de ochtend wordt wakker.

4. Sla de drank over om goed te slapen.

Alcohol drinken kan je eerst lomerig voelen, maar onderzoek suggereert dat je uiteindelijk kan slapen met een lagere kwaliteit. “In sommige culturen worden alcoholische dranken vaak gebruikt om slaap te vergemakkelijken,” zegt Dr. Krieger. “[Maar] alcoholinname dicht bij slaaptijd heeft verscheidene nadelen; Het fungeert als een spierverslapper die snurken verergert en kan leiden tot slaapapneu, en leidt ook tot een chemische verstoring van de slaap. ‘

Dat komt omdat alcohol, ondanks de lethargie-inducerende eigenschappen, invloed heeft op je diepe niveaus van slaap, met name het verstoren van REM-slaap. REM-slaap speelt een sleutelrol in het blokkeren van uw herinneringen van de dag, waardoor het kan beschadigen effecten hebben. Het maakt deel uit van de reden dat je wakker wordt na een avondje minder voelt dan rustig.

5. Eet een licht diner om zure reflux te vermijden.

Probeer samen te gaan met je laatste maaltijd van de dag, zegt Bach. “Het consumeren van minder voedsel later in de dag kan helpen om opgeblazen gevoel, ongemak en mogelijke zure reflux te voorkomen, sommigen van ons ervaren wanneer we teveel eten op één maaltijd verbruiken,” zegt ze. Vermijd pittig, zure voedingsmiddelen en kies in plaats daarvan voor laag-zure voedingsmiddelen voor het slapen gaan, zoals maer eiwitten zoals gebakken kip en gepocheerde vis, en groene groenten zoals broccoli en asperges.

6. Houd een voedseldagboek om verborgen overtreders te vinden.

Omdat niet alle buikjes gelijk worden gecreëerd – wat werkt voor de meerderheid, kan het niet voor u werken – bijhouden wat u eet kan uw voedsel- / slaapgerelateerde mysteries oplossen. “Als iemand moeite heeft om te slapen, een voedsel- en slaapdagboek te houden, kan het nuttig zijn om een ​​plek te helpen als bepaalde voedingsmiddelen slaap beïnvloeden,” zegt Giannopoulos. Hint: Dit bevat cafeïne!