Het Ingredient dat slechte herinneringen kan blokkeren

  DELEN

  Curcumin, een verbinding gevonden in kurkuma die beschermende effecten op neurodegeneratieve ziekten kan hebben, kan op een dag degenen met PTSD helpen om slechte herinneringen te verlaten, stelt voor een nieuwe ratstudie gepubliceerd in het tijdschrift Neuropsychopharmacology.

  Onderzoekers bij Hunter College en het Graduate Center bij de City University of New York vroegen zich af of de verbinding post-traumatische stressstoornis zou kunnen helpen. Om het idee te testen voerden de onderzoekers ratten, ofwel gewone chow of pellets, verrijkt met curcumin. Ze hebben dan de ratten geconditioneerd om een ​​bepaald geluid te vrezen door een toon te spelen en dan hun voet te schokken. Na de conditionering hebben de onderzoekers de rattenhersen verwijderd en geanalyseerd. In andere sets van experimenten probeerden ze de ratten te krijgen om het vreesgeheugen te herinneren door het uitvoeren van geheugenherwinningstests op hen.

  Zij vonden dat ratten die curcumin-spiked eten gingen hebben, veel moeilijker was om het vreesgeheugen te halen, wat suggereerde dat de verbinding een rol speelde bij het houden van slechte herinneringen in de baai.

  “Het curcumin heeft effectief de herbevestiging van het vreesgeheugen verhinderd en het effect was zeer langdurig,” zegt Glenn Schafe, promovendus, coördinator en professor in de afdeling psychologie van Hunter College. “Het zag ons als zeer overtuigende gegevens die de verloren angstherinneringen verloren waren op een blijvende manier.”

  U kunt natuurlijk geen menselijke conclusies trekken uit rattenstudies, maar de resultaten waren zo veelbelovend dat de onderzoekers van plan zijn een manier te ontwikkelen om de volgende vakken te testen.

  Ze weten nog niet het mechanisme achter curcumin’s geheime magische truc, maar Schafe vermoedt dat zijn anti-inflammatoire eigenschap een rol speelt. Curcumin kan cellulaire processen in de hersenen beïnvloeden, en het is vooral goed om ontsteking te targeten: een reactie die betrokken is bij een breed scala van ziekten van hart- en vaatziekten op Alzheimer’s en zelfs PTSD, zegt hij. “De hersenen hebben een eigen soort immuunsysteem,” zegt hij. “Het idee dat curcumin, dat een natuurlijke anti-inflammatoire verbinding is, wanneer deze in het dieet wordt geïntroduceerd, kan deze processen beïnvloeden, die ook in geheugenvorming zijn betrokken, is redelijk goed geaard.”

  Geheugenherconsolidatie is nu een heet gebied van psycholoog en psychiatrie, zegt Schafe: een therapeut vraagt ​​soms iemand met een traumatisch geheugen om het te herinneren, een proces dat de herinnering verzwakt en destabiliseert voordat het permanent wordt teruggezet. Het richten van dat raam met een dieetinterventie zoals curcumin kan nuttig zijn. “Het idee is dat de curcumin [interfereert met] cellulaire processen in de hersenen die van cruciaal belang zijn om een ​​geheugen in de lange termijn op te slaan,” zegt hij.

  Schafe’s rat studie gebruikte 1 gram curcumin per kilogram lichaamsgewicht, wat zou vertalen tot ongeveer 68 gram curcumin per dag voor een mens buiten bereik voor zelfs de meest geilige curry lover.

  Ze gebruikten zo’n hoge dosis omdat de verbinding erg slecht door het lichaam wordt geabsorbeerd, zegt Schafe, die nu een van de grootste nadelen is voor dit veelbelovende natuurlijke middel. En tijdens het koken met kurkuma is het een goed idee, het kruid bevat slechts ongeveer 3% curcumin. “De vraag is, hoe krijgen we deze verbinding die zoveel geweldige dingen doet om medicijnlijk in de mens te komen in een concentratie die groot genoeg is om eigenlijk een verschil te maken?” Zegt hij. “Dat is de toekomst van dit gebied.” Hij hoopt dat op een dag wetenschappers een wijziging van het curcumin molecuul zullen maken om het veel meer absorbeerbaar te maken met effecten bij veel lagere doses. “Het feit dat we op dit moment rattencurcumin kunnen voeden , Zeer hoge doses die onbetrouwbaar bij mensen zouden zijn en laten zien dat deze effecten zeker voorstellen dat het het waard is om te volgen ‘, zegt hij.