Dit is precies wat er aan je lichaam gebeurt wanneer je een...

Dit is precies wat er aan je lichaam gebeurt wanneer je een ton suiker eet

DELEN

De maximale hoeveelheid toegevoegde suiker moet in een dag eten, is volgens de American Heart Association (AHA) 150 kalorieën (37,5 gram of 9 theelepels) voor mannen en 100 calorieën (25 gram of 6 theelepels) voor vrouwen.

Wat gebeurt er met je lichaam als je Suiker eet

Het lichaam kan, zoals bij het metaboliseren, minstens zes theelepels toegevoegde suiker per dag verwerken.

Het probleem is dat de meeste mensen veel meer verbruiken dan dat. Suiker is niet alleen aanwezig in voedingsmiddelen die zeer zoet zijn.

De meeste Amerikanen verbruiken meer dan drie keer wat ze moeten zijn, met tieners en mannen die op de grootste hoeveelheden munchen. Het resultaat is chaos, stress en overbelasting voor het lichaam dat zowel fysieke als mentale aandoeningen kan veroorzaken (Welke soorten suiker zijn het ergste voor u?).

Veel verpakte voedingsmiddelen bevatten geen lijst van hoeveel theelepels suiker hun producten bevatten, waardoor uw baan heel erg moeilijk blijft bijhouden.

Een makkelijk truc om te onthouden, AHA zegt, is dat er 4 calorieën per gram suiker en 4 gram suiker gelijk is aan een theelepel. Als een label zegt dat 10 gram suiker per portiegrootte is, betekent dat dat het 2,5 theelepels of 40 calorieën heeft.