Licht therapie voor uw keuzemogelijkheden

Licht therapie voor uw keuzemogelijkheden

DELEN

Bij voedselkeuzes is alles van belang. Dit is de uitgangspunt van Brian Wansink en het werk van Cornell Food and Brand Lab.

Hun onderzoek heeft een aantal van de vele gelegenheden onthuld waarin milieucues zoals plaatgrootte, verpakking, etiketclaims en plaatsing ons eten beïnvloeden. Voorwaarden zoals “mindless eating” en “health halos” zijn ook het resultaat van het team van Wansink’s team.

Laten we nu denken aan verlichting. We weten dat het onze sfeer beïnvloedt: Mensen kunnen zich beter voelen op zonnige dagen, en het licht en de kleur van het interieur kunnen de toestand van de bewoners van de heldere kamers beïnvloeden.

De geur en de muziek in een restaurant beïnvloeden ons gevoel en eten keuzes. Kan het licht hetzelfde doen? Een nieuwe studie, gepubliceerd in het Journal of Marketing Research, onderzocht de voedselkeuzes van diners in een reeks experimenten en vond dat in goed verlichte ruimten mensen 16-24 procent meer kans hadden om gezonder eten te bestellen (gegrilde / gebakken vis , Groenten) in plaats van ongezonde dingen (gebakken eten of dessert). Toen de onderzoekers naar de ontvangstbewijzen keken, bleken zij dat de calorische inhoud van de maaltijden in donkere kamers besteld was bijna 40 procent hoger.

De auteurs, onder leiding van Dipayan Biswas, concluderen:

“In termen van consumentenwelzijn kan het dineren in fel verlichte omgevingsinstellingen een goede optie zijn als het de bedoeling is om de keuzevogelijkheid voor gezonde opties te vergroten. Aangezien dim (vs. helder) omgevingslicht het mentale alertheidsniveau vermindert, kan het eten in slechte verlichte omgevingen leiden tot grotere waarschijnlijkheid om de verleiding te geven om te gaan voor het weelderige, maar ongezonde, chocolade dessert. ”

Volgens deze studie kan een dimmer schakelaar de voedselkeuzes beïnvloeden – en de bottom line – in een eetgelegenheid.

Maar als we alert zijn en alert zijn wanneer we voedsel kiezen, maken we ons minder kwetsbaar voor milieumanagement. Mindfulness en voedselkennis kunnen een permanent, onafhankelijk licht op onze keuzes schijnen.