Een magische formule voor gezonder eten

  DELEN

  Als u op zoek bent naar gezonder eten, denk dan G.A.N. Niet zoals in wilskracht, maar zoals in deze drie kritische gerechten: Gebruikt (makkelijk te bereiken), Aantrekkelijk (verleidelijk weergegeven) en Normaal (een duidelijke keuze).

  Dat is de conclusie van een recente studie van Cornell University, die 112 studies analyseerde die informatie verzamelden over gezond eetgedrag. Mensen die het gezondste hielden, deden dit als een supermarkt, restaurant of partner boodschappen op basis van deze formule bood. Denk aan een kom fruit die wordt weergegeven op een countertop versus fruit begraven in een lade in je koelkast en je krijgt het idee.

  De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Psychology and Marketing, biedt ook tips over wat te voorkomen: Kijk uit voor specials in restaurants die een verleidelijke naam hebben, zoals Creamy Garnalen Fettuccine Alfredo; Worden gemarkeerd op het menu; En dat je serveerster is touting.

  “Met deze drie principes zijn er eindeloze veranderingen die kunnen worden gemaakt om mensen te leiden … gezonder te eten”, belooft Brian Wansink, directeur van het Cornell Food and Brand Lab.

  En ze konden niet makkelijker zijn om te onthouden. Zoals u, G.A.N. doe het.