Een manier om te beginnen met het van je lichaam houden

Een manier om te beginnen met het van je lichaam houden

DELEN

Waarom dit belangrijk is

Dit kan duidelijk zijn, maar het is de moeite waard om te zeggen: als je anderen beoordelen vanwege hun gewicht of lichaamsvorm, zal je jezelf zelf beoordelen. En al die negatieve oorzaken veroorzaken pijn, voor alle betrokkenen.

De enige manier die ik weet om de cyclus van oordeel te breken, is om op te merken. Opmerking, kennisgeving van kennisgeving. En dat is moeilijk, omdat vaak ongemakkelijke gedachten opduiken wanneer we echt opmerken. Gedachten die we als een helemaal verschrikkelijke persoon voelen om te denken, zoals ‘ze ziet er niet goed uit’ of ‘ik hoop dat ik nooit meer op haar lijkt.’

Maar het is de moeite waard om jezelf te vragen: is dat waar? Is het waar dat alleen dunne vrouwen mooi kunnen zijn? Zijn alle dunne vrouwen mooi?

En misschien het allerbelangrijkst: wat betekent schoonheid toch?

Ik probeer je niet te vertellen wat schoonheid is en ik kan je geen pil of een snelle 2-punts tip geven om te keren wat diep ingewikkelde overtuigingen zijn over wat mooi is en wat niet in onze wereld is. Je wilt waarschijnlijk niet onaangename of zelfs gedachte over andere vrouwenlichamen hebben, en jezelf te vertellen dat je het gewoon uitklaft, werkt meestal niet (in ieder geval voor mij).

Naar mijn ervaring is de enige manier om te beginnen met dit proces te werken, om zachtjes, heel zachtjes, aan de snaren van deze knoop te trekken, door op te merken wat er al gebeurt, op een delicate, doordachte manier.

En misschien, misschien, kijken naar vrouwen in verschillende vormen, herinnert u eraan dat uw gewicht veel minder te maken heeft met uw schoonheid die u zou hebben gedacht. Ik weet dat het voor mij deed.

Jouw huiswerk

1. Eenmaal per dag voor de volgende week, besteed tenminste 5 minuten doelbewust aan het kijken – bij een aantal vrouwenlichamen kijken.

Als je niet weet waar je foto’s van mooie dames wilt vinden die niet typische modellen zijn, vind je hier een aantal goede sites met echte vrouwen in verschillende vormen, van slank tot meer volstrekt:

Wat is onderaan Een van mijn favorieten. Een moeder en dochter team voeren video-interviews met echte vrouwen, waarbij hun gevoelens over hun lichamen worden verkend, en vervolgens ondervallen de ondervraagden naar hun ondergoed.

Huffpo’s fantastische Body Positivity sectie.

Enkele fantastische mode blogs. Amara Chiukachu, een nieuwsgierige uitstraling, Kendi Everyday, en Nicolette Mason.

Echte dames in een verscheidenheid aan vormen creëren van een Sports Illustrated Swimsuit Edition en model lingerie.

Alles in het raffinaderij 29’s anti-dieetproject, maar vooral dit.

2. Als u dit doet, let op welke gedachten en gevoelens over hun lichamen komen. Schrijf zoveel mogelijk van hen, zonder oordeel. Het is oké als je gedachten als een Mean Girl klinken; Het punt is om ze op te merken.

3. Vooralsnog is jouw werk gewoon dat: kijk naar foto’s, laat de gedachten opkomen, schrijf ze neer, kijk naar wat je hebt geschreven. Dat is het.

Maar Katie, die 5 minuten spendeerde, heeft niet al mijn lichaamsbeeldproblemen opgelost!

Heb er wat geduld, buckaroo.

Dit zal waarschijnlijk iets blijven doen. U heeft elke week uren doorgebracht voor uw hele levensduur van beelden van meestal zeer dunne mensen. Je moet waarschijnlijk een bewuste poging doen om naar andere lichamen te kijken, om je eraan te herinneren dat het niet alleen dikke jij en Heidi Klum daar zijn.

Maar ik geloof dat het de moeite waard is. Want zolang je niet denkt dat je mooi in je lichaam bent en je niet denkt dat andere vrouwen in hun lichaam mooi zijn, zul je met je gewicht worstelen.

Als dit bericht met je is geresenseerd, zou ik graag willen horen in de opmerkingen: hoe was het voor je om bewust vrouwen naar te kijken in verschillende vormen? Welke gedachten of gevoelens kwamen voor jou op?