Medische Ingrepen Gewichtsverlies Vereisen Significante Veranderingen Levensstijl

Medische Ingrepen Gewichtsverlies Vereisen Significante Veranderingen Levensstijl

DELEN
Gewichtsverlies Chirurgie

De prevalentie van obesitas blijft jaarlijks stijgen, met als meest recente statistieken dat een derde van alle volwassenen in de VS zwaarlijvig zijn. Obesitas of zwaarlijvigheid is gedefinieerd als een BMI van 30 of hoger, en is gekoppeld aan verschillende gezondheidsvoorschriften, zoals diabetes, hypertensie, hyperlipidemie en slaapapneu. Veel mensen overwegen de mogelijkheid om levensstijlveranderingen te maken door middel van medische ingrepen. Voor degenen met een BMI van 40 of meer of 35 tot 40 die last hebben van op zijn minst een van deze boven vermelde zorgvraagstukken, kan een operatie een effectieve manier zijn om deze aandoeningen te omzeilen of te verbeteren, evenals om de patiënt te helpen met gewichtsafname.

Gewichtsverlies Chirurgie helpt geen emotionele eet- en voedingsspellers

Door de effectviteit in gewichtsverlies zijn veel mensen aangetrokken tot de mogelijkheid van chirurgie. Terwijl een operatie zeker kan helpen om een ​​individu om overtollig gewicht kwijt te raken, zijn er toch bepaalde aspecten die niet medisch gerepareerd kunnen worden. Een van deze aspecten is troostvoedsel.Troostvoedsel wordt meestal gegeten als reactie op negatieve gevoelens van stress, in plaats van honger. Sommige van deze negatieve emoties zijn:

  • depressie
  • verveling
  • eenzaamheid
  • boosheid
  • angst
  • frustratie
  • relationele problemen

De neiging om voedsel te gebruiken om stress in het leven te verzachten en te verlichten, wordt niet geregeld door een operatie. Als men worstelt met emotioneel eten voor een operatie, zal die strijd na een ingreep doorgaan. Chirurgie verandert niet zoals iemand reageert op voedsel. Bij het kijken naar de mogelijkheid van medische ingrepen, moeten problemen zoals emotioneel eten zorgvuldig nageplozen worden. Toegeven aan die cravings kan leiden tot medische problemen en zelfs tot gewichtstoename na een medische ingreep.Emotionele nood moet na de operatie op een andere wijze worden behandeld.

Studie Emotioneel Eten Bariatrische Chirurgie

Een studie werd uitgevoerd door Sarah Fischer en anderen op 144 Roux en Y gastrische bypass chirurgie patiënten met betrekking tot emotioneel eten. Het doel van de studie was om het pre – operatieve impact van eten te onderzoeken bij die patiënten die bariatrische chirurgie hebben ondergaan. Uit de studie bleek dat bij het grootste gedeelte van de pre-operatieve emotionele eters na de operatie een hogere mate van depressie, vreetbuien en emotioneel eten is waargenomen dan de mensen die voorafgaand aan de operatie als minder last hadden van emotionele factoren.

Succes Medische Ingrepen Afhankelijk Van Levensstijl Na Ingreep

Bypass chirurgie herstructureert het spijsverteringstelsel. Tijdens de procedure wordt de bovenkant van de maag dichtgeniet en een kleiner zakje met de grootte van een golfbal is gemaakt om de patiënt fysiek te helpen eten minder. Een deel van de dunne darm wordt dan omgeleid om het absorptiegebied dat het darmoppervlak biedt te verminderen. Naarmate het zakje herstelt, zal het langzaam uitstrekken tot het ongeveer 6 tot 8 ons voedsel kan opnemen.

Deze operatieprocedure veroorzaakt ook een initiële vermindering van het hormoon ghreline. Dit hormoon, wanneer verhoogd, is verantwoordelijk voor het maken van een persoon hongerig voelen. Het gebrek aan honger in verband met bariatrische chirurgie is een tijdelijke situatie. Zodra het lichaam is genezen en hersteld van de ingreep, komt de honger terug. Het is belangrijk om te begrijpen dat, ondanks de fysieke corrigerende maatregelen, een individu zich nog steeds moet richten op het leren hoe gezond voedselkeuzes te kunnen maken. Als emotioneel eten na de operatie wordt voortgezet, kan dit een gewichtsverliespoging van een persoon saboteren. Voor sommige individuen vormen emotionele eet- en voedingsuitdrukkers een ernstige bedreiging voor het succes van de chirurgie. Een aanzienlijke hoeveelheid gewicht kan er weer aankomen in de jaren na de chirurgische procedure als er geen stappen worden ondernomen om de neiging naar troostvoedsel te overwinnen.

Medische ingrepen zijn bewezen een effectief hulpmiddel te kunnen zijn om een ​​persoon te helpen zijn of haarr gezondheids- en gewichtsverlies doelen te bereiken. De beslissing om zich tot dit soort redmiddelen te wenden moet echter zorgvuldig worden gemaakt, met in het achterhoofd dat zelfs bij een operatie het behouden van het gewichtsverlies een uitdaging zal blijven. Het vinden van manieren om de stress van het leven en andere negatieve emoties te behandelen zonder zich aan te passen aan voedsel, zal niet makkelijk zijn. Succes is mogelijk, maar het vereist verlangen, inzet en bovenal de volledige naleving van het programma