Je moet echt nooit op je kind’s gewicht commentaar geven

  DELEN
  Child Standing on Scale

  Welwillende opmerkingen over het gewicht van je dochter kunnen negatieve gevolgen hebben voor haar gezondheid op lange termijn, volgens nieuw onderzoek van wetenschappers aan de Cornell University.

  Onderzoekers hebben geen onderscheid gemaakt tussen positieve of negatieve opmerkingen in de studie, maar ze vonden dat een commentaar dat een meisje zich herinnerde aan het horen van haar gewicht, voorspelde een zwaardere body mass index en meer ontevredenheid met haar lichaam als een volwassene – zelfs als ze niet was Het is niet te zwaar.

  Het onderzoek, gepubliceerd deze maand in het tijdschrift Eating & Weight Disorders, komt overeen met eerdere studies die vrouwen vonden die op diëten werden geplaatst, omdat kinderen meer kans hebben op obesitas en wanordelijk eten.

  Ook hebben onderzoekers eerder vastgesteld dat vrouwen die werden verteld dat ze te “te dik” waren, omdat kinderen waarschijnlijk volwassen waren als volwassenen, zelfs als ze als normaal gewicht als kinderen begonnen te zijn.

  Terwijl deze bovengenoemde studies over meisjes en vrouwen gaan, blijkt uit andere onderzoeken dat jongens niet immuun zijn tegen bezorgdheid over lichaamsbeeld.

  Maar in plaats van te dun zijn of minder af te wegen als meisjes, worden tienersjongen doorgaans ontevreden over hun lichaam als ze niet lang en gespierd zijn.

  Deze studie voegt toe aan het bestaande onderzoeksonderzoek over de effecten van ouderlijke commentaar op de gezondheid van een kind door te vinden dat het specifiek commentaar was op het gewicht van het kind en niet over de hoeveelheid voedsel dat een kind at of het eigen gewicht van de ouder had gekoppeld aan Lichaam ontevredenheid in volwassenheid.

  Terwijl deze studies alleen correlaties vaststellen en geen oorzaak en gevolg relaties stellen zij voor dat eventuele commentaar over gewicht het kind op een reis van ongezonde eetgewoonten en diëten kan zetten in een poging om gewicht te verliezen, die uiteindelijk kan leiden Ze krijgen nog meer gewicht.

  Met andere woorden, de zorg van een ouder over de gezondheid van hun kind als het om gewicht gaat, kan met andere woorden het terugvallen en nog meer bijdragen aan het probleem.

  Maar alleen omdat deze studies suggereren dat ouders waarschijnlijk niets zouden zeggen over het gewicht van een kind, blijkt de voortdurende stijging van de obesitas in Amerika dat ouders zeker gewichtskwesties moeten aanpakken. Meer dan een derde van de kinderen en tieners zijn overgewicht of zwaarlijvig, en deze zwaarlijvigheid zorgt voor een hoger risico op chronische ziekten zoals diabetes type 2, metabolisch syndroom en hartziekten.

  Als ouders zich bezighouden met het feit dat hun kinderen naar overgewicht kunnen gaan, of als een kinderarts zorg heeft uitgesproken, zeggen deskundigen dat het beste is om persoonlijk een gezonde levensstijl zonder woorden te vormen. Moedig de hele familie aan om voedzaam voedsel te eten en regelmatig lichamelijke activiteit te krijgen, in plaats van een kind het doel van de interventie te maken.