Moet ik garnalen eten?

Moet ik garnalen eten?

DELEN

Het lokken van garnicky sautéed garnalen is moeilijk te verzetten, en als je deze vijf experts voor het avondeten hebt, hoeft u niet te proberen. Garnalenventilatoren vallen in deze groep.

“Garnalen zijn een rijke bron van mager eiwit, een 3-ounce serveert levert bijna 20 gram eiwit,” zegt kokboekschrijver Tina Ruggiero, een geregistreerde diëtist. Ze zijn ook een van de meest geconcentreerde voertuigen voor selenium, een voedingsstof die kankerbestrijding, hart- en vaatziekten, cognitieve afname en schildklierziekte bestrijden. Datzelfde 3-ounce serveert ongeveer 45% van uw dagelijkse behoefte. En 3/5 experts geven de hoge omega-3-inhoud van de schaaldieren een duim omhoog.

Controleer echter het natriumgehalte op uw garnalenpakket. Ze zijn natuurlijke bronnen van natrium, dus vermijd de extra zoutdump die soms bij voedselverwerking komt.

Is het hoge cholesterolgehalte van garnalen 107 mg per 3-ounce bediening, waard, je zorgen? Kardioloog Dariush Mozaffarian, decaan van de School of Nutrition Science and Policy bij de Tufts University, vindt dat niet. “Er is zeer weinig bewijs dat dieet cholesterol het meeste risico’s op hartziekten beïnvloedt,” zegt hij.

Maar er is een grote caveat, een sterke die door veel leden van de garnalen diner partij van deskundigen wordt gedeeld: Houd dingen American.

Dat gaat niet om patriottisch te zijn. De meeste garnalen Amerikanen eten komt uit Azië, maar garnalen geproduceerd in de VS zijn over het algemeen gehouden aan strengere milieunormen. Plus, de verkoop van zeevruchten kan sterk zijn met fraude: een nieuw rapport van Oceana heeft 143 garnalenproducten in Amerika getest en geconstateerd dat 30% van de garnalen onjuist was. Het is een ongebreidelde praktijk: “Hoewel 95% van de garnalen in de VS wordt ingevoerd, wordt minder dan 10% van de ingevoerde garnalen geïnspecteerd voor vervalsing, zoals antibiotica,” zegt Jeffrey Lotz, professor en voorzitter van de afdeling van Kustwetenschappen aan de Universiteit van Zuid-Mississippi.

De visser en auteur Paul Greenberg is ook een shimp-phile, maar met enkele belangrijke caveats.

“Biologisch gezien moeten garnalen een ongekwalificeerde ja zijn. Ze groeien snel genoeg op de boerderij om twee gewassen per jaar te produceren en zijn vruchtbaar genoeg in het wild om snel te herbouwen nadat het visseizoen sluit,” zegt hij.

“Maar onzorgvuldige landbouw heeft de vernietiging van duizenden hectare tropisch mangrovebos veroorzaakt en onverschillig vissen kunnen leiden tot veel meer kilo’s van per ongeluk gevangen bijvangstsoorten die zijn gedood dan de garnalen die zijn geoogst. Beide landbouw en visserij kunnen worden verbeterd om de schade te voorkomen. In ieder geval zouden we al die bijvang kunnen eten in plaats van het te laten verspillen. ‘

Het is mogelijk om uw garnalen te beoordelen op basis van ecologische factoren, maar je moet verder kijken dan het voedingsfeiten label om het hele verhaal op garnalen te krijgen, zegt Dustin Moss, directeur van de Garnalenonderzoeksafdeling van het Oceanic Institute of Hawaii Pacific University.

Bekijk de certificaten die op tassen worden afgedrukt, en zie hoe je garnalen stapel door het Seafood Watch van Monterey Bay Aquarium, die weegt op criteria zoals slecht boerenbeheer, bijvangstbelasting en illegale visserij. Dus daar heb je het: eet meer garnalen, samen met de Andere selenium-gevulde zeeschepsels sloegen met hen op. Het serveren van zeevruchten ceviche is het ecologisch verantwoordelijke en gezonde ding om te doen.