Moet ik rode wijn drinken?

Moet ik rode wijn drinken?

DELEN

Proost op uw gezondheid! Alle vijf van onze experts geven rode wijn een paars-gekleurde lach.

Bij 125 calorieën voor een vijf-ounce giet, is het een lichtere keuze dan bier en gemengde dranken, zegt Julia Zumpano, een dieetkundige bij Cleveland Clinic’s Heart & Vascular Institute. En ja, het heeft meer antioxidanten, inclusief resveratrol, die beroemde verbinding gefactureerd als het wonder in chocolade en vino.

Maar recent onderzoek heeft resveratrol het zijoogje gegeven als de reden voor de gezonde gloed van de wijn.

In de onderzoeksgroep InCHIANTI, die 16 jaar lang kijkt naar de bloed-, urine- en dieetvragen van honderden mensen die in het Italiaanse wijnbereidingsgebied Chianti wonen, ontdekte onlangs dat resveratrol niet geassocieerd was met ziekte of levensduur, Naar de schok en ontzetting van wijnliefhebbers overal. Maar dat betekent niet dat rode wijn niets voor je doet – net dat resveratrol is misschien geen verbinding die alle credit verdient.

“Veel studies hebben aangetoond dat gematigd alcoholgebruik, in het bijzonder wijn, geassocieerd wordt met lagere hart- en vaatziekten en sterfte in vergelijking met zowel alcoholgebruik als consumptie boven matig”,

zegt Luigi Ferrucci, oprichter van het onderzoek inCHIANTI en nu wetenschappelijk directeur van het Nationaal Instituut Op veroudering “Het mechanisme van deze associatie is niet duidelijk en lijkt niet gerelateerd te zijn aan resveratrol.”

En zelfs als het een positief effect heeft, zeggen sommige deskundigen dat er waarschijnlijk niet genoeg in een glas is om een ​​verschil te maken.

“Ondanks het algemene geloof, is de resveratrol-inhoud in wijn zeer laag, zeer variabel en dus onvoorspelbaar,” zegt Juan Carlos Espín, een onderzoeksprofessor in de afdeling voedselwetenschappen en technologie bij de Spaanse Nationale Onderzoeksraad die de samenstelling bestudeert. Het wijdverspreid polyfenolen van rode wijn is het belangrijker, en je zal waarschijnlijk moeten doen aan de gewoonte (gematigd!) Om duurzame gezondheidsvoordelen te krijgen, zegt hij.

Wat we weten, zegt David Katz, MD, directeur van het Yale University Prevention Research Center, dat gewoonlijk drinken, maar matig prevaleert in het mediterrane dieet. “Dus wat de mechanismen, matige alcoholinname – misschien rode wijn in het bijzonder – samenhangen met gezondheid en lang leven,” zegt Katz.

Licht drinken in het algemeen tot een drankje per dag voor vrouwen en twee voor mannen – is bekend dat het goed voor je is, zegt James O’Keefe, MD, hoofd van preventieve cardiologie bij Mid America Heart Institute in Kansas City. Het is geassocieerd met een lager risico op coronaire hartziekte, diabetes, congestief hartfalen en beroerte. En al onze experts waren het erover eens dat rode wijn het lint heeft.

“Rode wijn is duidelijk de drank die u kunt kiezen als u licht aan het matige drinken voor uw gezondheid doet en dagelijkse consumptie net voor of met de avondmaaltijd het meest beschermende patroon kan zijn,” zegt O’Keefe.

In feite zegt O’Keefe, dat zijn oma Dorothy elke nacht een happy hour drankje heeft gehad, en ze leefde als 103. “Ze was een grapje.” De sleutel tot een lang gezond leven is niet te veel drinken … Maar ook nog eens, niet te weinig drinken. ”