Obesitas katachtigen en hun dieet

  DELEN
  Obesitas katachtigen en hun dieet

  Huisdieren vertrouwen voor hun zorg op hun eigenaars; Dit is uiteraard een groot deel van de verantwoordelijkheid dat een ​​huisdier met zich meebrengt. Waarom hebben zoveel huisdieren overgewicht? Krijgen ze teveel voer? Eten ze  de verkeerde soorten eten? Het antwoord, waarschijnlijk niet eens duidelijk voor de eigenaar, is ‘ja’. Laten we dit even nader bekijken en ons vooral op katten richten.

  De vleesetende Kat

  Lisa A Pierson, dierenarts, legt in haar artikel “Voeding van uw kat: kennis van de basis van voedingsvoeding” uit dat katten “verplichte karnivoren,” zelfs extreme vleeseters zijn – geen vegetariërs hier – logisch an sich. Grote katten eten hun prooi in zijn geheel op. De kleinere, meer gedomesticeerde tegenhangers delen deze geneigdheid weliswaar in kleinere prooien zoals muizen, eekhoorns en vogels, wat ze ook maar kunnen vinden.

  Katten krijgen alle voeding die ze nodig hebben van deze kleinere dieren. Dr. Pierson legt uit dat de enzymatische opbouw van de katachtigen plantaardige eiwitten gewoonweg niet zo efficiënt verwerken als dierlijke eiwitten; De vleesetende aard van de kat heeft het aminozuurprofiel nodig dat in dierlijk weefsel aanwezig is. Waarom is het dan zo dat de meeste commerciële en voorgeschreven diëten koolhydraten bevatten, zoals maïs of rijst als primaire ingrediënten? Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Eén ding is weliswaar zeker, en dat is het lichaam van de katachtige op dezelfde manier als ons reageert op deze ongezonde ingrediënten.

  Koolhydraten versus zwaarlijvigheid bij de katachtigen

  Inderdaad, katten worden koolhydraat junkies, die snakken naar het comfort van ingrediënten die niet alleen hun bloedsuikerspiegels verhogen, maar ook onnodig gewicht en veel gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Als wij mogen kiezen tussen friet of pasta bij de spinazie, zullen we vaak ook voor frietjes kiezen. Waarom zou de katachtige anders zijn? Dat zijn ze inderdaad niet, en dus speelt de eigenaar een grote rol.

  Koolhydraten komen vooral voor in droog voedsel, waarbij het gemiddelde commerciële droge voedsel meer dan 45 procent meer koolhydraten bevat dan een kat nodig heeft. Niet noodzakelijkerwijs goed nieuws voor de eigenaar van de kat, want droogvoer is niet alleen goedkoper en makkelijker te voeden, maar door de meeste dierenartsen aanbevolen. Waarom mogen we de kat dan geen droogvoer voeden dan? In werkelijkheid is het nadeliger voor de gezondheid van de kat.

  Dr. Pierson liet verschillende ziekten zien die direct verband houden met onjuist dieet. Ze omvatten: diabetes, nierziekte,problemen met urinewegen eigen voor katachtigen, chronische darmziekten en, een van de primaire gezondheidsrisico’s voor mensen in de VS vandaag, obesitas. Het klopt als een bus. De kat, net als de mens, kan niet gezond zijn als het geen goede voeding eet. De voedingsmiddelen die worden verwerkt met ongezonde ingrediënten en vulstoffen zijn calorie- en koolhydraat geladen en, net zoals mensen, komt ook de kitten aan.

  Het juiste dieet voor de katachtigen

  Wat kan de kat eigenaar doen? Dr. Pierson raadt een rauw voedingsdieet aan dat nauw verband houdt met de natuurlijke voedingsgewoonten en voedingsbehoeften van de kat. Dit kan echter moeilijk zijn voor de kat eigenaar. Aan en kat met een koolhydratenverslaving zal het in eerste instantie moeilijk te verkopen zijn, en de fijne katachtige zal in eerste instantie niet het rauwe eten waarschijnlijk niet aanraken met dezelfde verve als het doet bij knapperige mais chips voor katten.

  Rauw eten kan ook vrij duur zijn. Dat gezegd hebbende, een overgang is mogelijk en kan (en moet) worden gemaakt. De kateigenaar kan stapsgewijs het droge eten verwijderen en vervangen door een commercieel nat voedsel dat geen graan bevat. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kat met hoger eiwitgehalte en dus lagere koolhydraten gehalte heeft, maar levert ook gewoonlijk ongeveer 75 procent van de dagelijkse waterbehoefte van de katachtigen aan.

  Over het algemeen zijn het leren hoe de dagelijkse caloriebehoeften te berekenen en het lezen van de etiketten op het voer lezen de belangrijkste dingen die de eigenaar van de kat kan doen om ervoor te zorgen dat het dier de meest geschikte voeding zonder te veel calorieën krijgt. Deze informatie is te vinden in het verwijzende artikel van Dr. Pierson.