Onderzoekers claimen doorbraak in de behandeling van pindaallergieën

  DELEN

  Onderzoekers zeggen dat ze een stap dichter bij het vinden van een behandeling voor mensen met ernstige allergieën in pinda’s.

  Ongeveer 80% van een groep van 30 kinderen had geen allergische reactie op pinda’s, omdat wetenschappers hen een dagelijkse combinatie van pindakaap eiwitten en een probiotica in toenemende hoeveelheden over een periode van 18 maanden hebben gegeven, volgens een nieuwe studie die woensdag bekend gemaakt wordt.

  De probiotica, bacteriën die nuttig zijn bij het bestrijden van ziekte, ingezet door het Melbourne-based Murdoch Childrens Research Institute in Melbourne, waren Lactobacillus rhamnosus. De dosering in de studie was het equivalent van het eten van 20 kg yoghurt per dag.

  “Veel van de kinderen en families geloven dat het hun leven heeft veranderd, ze zijn erg blij, ze voelen zich opgelucht,” lood onderzoeker Mimi Tang vertelde de Guardian. “Deze bevindingen bieden de eerste vitale stap in de ontwikkeling van een remedie voor pinda-allergie en eventueel andere voedselallergieën.”

  Tang waarschuwde tegen de studie thuis, omdat sommige kinderen in de studie nog steeds ernstige allergische reacties hadden. Een vervolgstudie zal testen of de pinda-tolerantie in de toekomst verder gaat.