Deze pil kan het lichaam gewicht laten verliezen

  DELEN

  We leven in een leeftijd waar we op een gegeven moment binnen een redelijk bereik van een chocoladeglazen donut zijn.

  In het gezicht van zo’n verleiding, wie zou er niet van houden om een ​​pil te popken om te helpen de schade te verliezen? Dieetpillen die effectief en veilig zijn, zijn al lang onduidelijk geweest, maar een nieuwe proef op muizen die in het tijdschrift Nature Medicine gepubliceerd is, suggereert dat er een nieuwe soort dieetpil ooit in onze kasten kan zijn.

  Hier is hoe de pil werkt. Zodra de pil de maag trekt, trekt het de darm uit om een ​​reeks signalen vrij te geven die normaal na het eten volgen.

  “Onze pil lijkt op dat specifieke signaal, maar doet het zonder voedsel binnen te komen,” zegt senior auteur van het papier Ronald Evans, bioloog en directeur van het Gene Expression Laboratory bij het Salk Instituut voor Biologische Studies. ‘Het is een soort van een denkbeeldige maaltijd.’

  Interessant genoeg, onderdrukt het geneesmiddel geen eetlust; De muizen aten hetzelfde bedrag dat ze altijd hadden, maar nog steeds gewicht verloren.

  Dat komt doordat de stof metabolische activiteit in de weefsels waar het vet wordt opgeslagen, aangezien het lichaam ruimte maakt om nieuw vet in te komen. U krijgt de voordelen van weefselactivering, activatie van de bloedsomloop en al het prep dat uw lichaam uitoefent. Voor te bereiden op een instroom van calorieën. Maar die calorieën komen nooit. Het geneesmiddel wordt niet geabsorbeerd, en het wordt verwijderd.

  Het team probeerde dit op muizen met vetziekte, diabetes of obesitas. In al drie die situaties leidde de pil tot een verbeterde leverfunctie, verminderde ontsteking, meer vetverbranding, gewichtsverlies en lagere glucosespiegels, zegt Evans.

  “We zijn hoopvol bij patiënten dat dit op een vergelijkbare manier zal vertalen,” zegt hij. “Het klinkt gek, maar het nieuwe idee is dat het mogelijk is om drugs te ontwikkelen die gewoon in de darm werken en er doorheen hebben een belangrijk systeem of lichaam -wijdte effecten, en het is mogelijk om dit op een zeer veilige manier te doen, ‘zegt Evans. We zijn nog een paar jaar weg van het proberen dit bij mensen, zegt hij, maar het is zeker iets om te kijken.

  “Ik denk dat er een belangrijk vooruitgang is dat een belangrijke plaats in de behandeling van metabolische ziekte zal hebben.”