De reden waarom Ingeblikte Voedingsmiddelen uw bloeddruk verhogen

  DELEN

  Als uw eten of drank uit een blik komt, is het waarschijnlijk niet de gezondste keuze voor uw bloeddruk (dankzij al het zout dat uw bonen behoudt.)

  Maar het laatste onderzoek suggereert dat er een andere reden kan zijn om ingeblikte goederen te vermijden . In een studie gepubliceerd in Hypertensie, ontdekten onderzoekers uit Zuid-Korea dat het drinken uit blikjes, waarvan er veel zijn bekledingen die het chemische bisphenol A (BPA) bevatten, de bloeddruk met 16 keer kunnen verhogen in vergelijking met het drinken van glazen flessen.

  De gegevens zijn niet de eerste die BPA impliceren als een potentiële gezondheidsrisico.

  Eerdere studies hebben de chemische stoffen aangesloten die zich in kunststoffen bevinden, de voering van blikjes en de bekleding van sommige kasregisterontvangsten, verstoringen in reproductieve hormonen zoals oestrogeen, evenals een hoger risico op astma, obesitas en verstoringen bij de ontwikkeling van de hersenen in kinderen. Blootstelling is bijna onvermijdelijk. De meeste studies tonen aan dat mensen die in de VS woont, hoge blootstellingen hebben aan BPA, en de chemische stof is gevonden in de urine van meer dan 95% van de volwassenen. Uit één onderzoek bleek dat het eten van ingeblikte soep gedurende vijf dagen op rij de BPA-niveaus in de urine met meer dan 1000% kan verhogen in vergelijking met diegenen die soep bereid zijn met verse ingrediënten.

  Maar die studies hebben verschillende populaties van mensen op verschillende tijden vergeleken.

  De Koreaanse wetenschappers beslisten om dezelfde groep van 60 oudere mensen te bestuderen die dezelfde dranken uit beide blikjes en glazen flessen dronken. Omdat dezelfde mensen werden onderzocht, was het onwaarschijnlijk dat andere factoren die BPA-concentraties kunnen beïnvloeden de resultaten beïnvloeden.

  Senior auteur Yun-Chul Hong van de afdeling preventieve geneeskunde en het milieu gezondheidscentrum van de Nationale Universiteit van Seoul en zijn collega bleek dat de containers die de drinkers gebruikte, een groot verschil in hun BPA-niveau hebben gemaakt. Elk van de drie bezoeken kreeg twee porties sojamelk. De melk werd geserveerd in twee blikjes, twee glazen flessen, of een blikje en een glazen fles. De vrijwilligers ‘urine-BPA-niveaus waren het laagst na het drinken van de twee glazen flessen, en het hoogste na het consumeren van melk uit de twee blikjes.

  Dit verschil vertaald naar een verandering in 5 mmHg bij bloeddruk. Hong merkt op dat een toename van 20 mmHg verdubbelt het risico op hart-en vaatziekten, dus de stijging van de blootstelling aan BPA heeft betrekking op.

  “Omdat hypertonie een bekende risicofactor voor hart-en vaatziekten is, blijkt uit onze studie dat de BPA-blootstelling aan verhoging in de bloeddruk blijkt, dat BPA-blootstelling het risico op hart-en vaatziekten kan verhogen,” schrijft Hong in een email waarin de resultaten worden besproken. Wanneer artsen patiënten evalueren voor hoge bloeddruk, vragen ze hoeveel ingeblikte producten zij consumeren, het kan de moeite waard zijn, omdat de blootstelling aan BPA uit die houders hun bloeddruk kan verhogen. “Klinici en patiënten, met name bij patiënten met hoge bloeddruk of hartziekten, moeten zich bewust zijn van de potentiële klinische problemen voor de bloeddrukverhoging bij het consumeren van ingeblikt voedsel of het gebruik van kunststoffen die BPA bevatten,” zegt Hong. En als u de keuze hebt om uw groenten uit het bewaarde gangpad of het productengang te krijgen, zou het beter zijn voor uw hart om het ingeblikte voedsel te verbannen .