Vet Water is nu een ding

Vet Water is nu een ding

DELEN

Het ding: Een $ 3,95 fles water gemengd met vet, een zoetstof en sommige smaken. De nieuwe 20-calorie drank, genaamd FATwater, is ontwikkeld door ondernemer Dave Asprey, de maker van de Bulletproof Coffee Craze, die nog steeds mensen heeft die grote hoeveelheden boter en olie aan hun koffie toevoegen in de hoop om gewicht te verliezen.

FATwater is geen drankverlies op zichzelf (elke fles bevat 2 gram vet). In plaats daarvan richt het bedrijf zijn product op als alternatief voor zoete kokosnootwater en energie drankjes.

Asprey zegt dat hij een gepatenteerd proces gebruikt om gezuiverd water te nemen en te mengen in kleine druppels van “Bulletproof XCT Oil”: medium-chain triglyceriden (MCT’s) afgeleid van kokosnootolie. “Het water ziet er irriterend, pearlescent,” zegt Asprey TIME. Het heeft deze kleine, onzichtbare druppeltjes vet die je lichaam echt leuk vindt. “FATwater kan op de fles worden gekocht of in een geconcentreerde gel die je zelf met water mengt.

De hype: Asprey zegt dat FATwater hydraterend is dan gewoon water omdat de nanodeeltjes van vet “het water beter in de cellen brengen”. Hij voegt eraan toe: “Drink een glas water, en een deel ervan zal absorberen en een deel ervan zal niet. Maar als je lichaam dat vet ziet, zegt het: ‘O, kom binnen, dit is pure energie.’ Het water in met het vet. ”

Plus, hij zegt, “je krijgt een beetje stoot van energie.”

De fles zegt dit: “XCT’s volgen een speciale metabolische weg om vet te verbranden in plaats van het op te slaan,” het etiket leest, terwijl je je lichaam geeft “de schone, hoogwaardige brandstof die het nodig heeft – en niets anders.” De fles bevat ook deze vrijwaring , Die volgens de federale wet is vereist: “Deze uitspraken zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration.”

Het onderzoek: Het is waar dat triglyceriden met gemiddelde keten anders worden verteerd dan andere vetten, zegt Marie-Pierre St-Onge, PhD, assistent-professor in de afdeling geneeskunde aan de Universiteit van Columbia’s Institute of Human Nutrition en een onderzoeker van MCT’s. In plaats van te worden opgeslagen in vetweefsel dat later gebruikt wordt voor energie, worden ze gewoonlijk gewoon afgebrand.

Maar betekent dat dat ze je energie geven? ‘Het is eigenlijk het tegenovergestelde’, zegt St-Onge. ‘Je hebt geen energie, je slaat het niet op, dus je brandt het. Het is geen bruikbare energie.’

Waar MCT’s handig zijn, zegt St-Onge, wanneer je ze gebruikt om een ​​ander vet te vervangen (kook bijvoorbeeld met een beetje kokosolie, in plaats van boter of olijfolie). In een studie van St-Onge die 16 weken duurde, verdwenen mensen die 18-24 dagelijks gram triglyceriden met gemiddelde keten deden, meer dan mensen die dezelfde hoeveelheid olijfolie aten.

“Het type vet dat wordt gebruikt in FATwater verhoogt de totale thermogenese, die vetverbranden in het lichaam,” zegt Asprey. Maar St-Onge, die eigen onderzoek heeft aangetoond dat MCT-olie de dieetgeïnduceerde thermogenese bevordert in vergelijking met langzijdige vetten, is sceptisch dat 2 gram MCT-olie, het bedrag dat in FATwater voorkomt, gevolgen zou hebben voor vetverbranding. Ze gebruikte in haar onderzoek minimaal 18 gram helemaal tot 60 gram.

En hoe zit het met het feit dat MCT’s pendeld water effectiever in het lichaam dan water ooit alleen kunnen?

We vroegen David Julian McClements, hoogleraar in de afdeling voedselwetenschappen aan de Universiteit van Massachusetts Amherst, die zegt dat hij altijd zijn eigen vetinfecteerde emulsies de hele tijd maakt voor onderzoek. Het toevoegen van druppels olie aan water die met supplementen zoals bètacaroteen wordt toegediend, is gevonden, helpt uw ​​lichaam gebruik te maken van die voedingsstoffen. Maar verbeterde hydratatie is niet een van de gevestigde voordelen van MCT-emulsies zoals deze, zegt McClements.

Als hij erom wordt gevraagd, zegt Asprey dat hij zich bewust is van het gebrek aan onderzoek. “We werken aan specifieke studies voor deze exacte formuleringen,” zegt hij.

De smaak: Als TIME’s gezondheidsteam de bessen en citroengeuren van FATwater probeerde, die met xylitol geszoet worden, kon niemand het eens zijn over wat het smaakte. Een verslaggever dacht dat het “zoals lotion” geproefd was; Een andere gedachte dat het smaakte als de zoete binnenkant van vloeibaar gevulde kauwgom; En een ander zei dat het smaakte als “zoet water”, een glas water dat er uit zit en stof of andere deeltjes uit de lucht verzamelt.

Hoewel u het vet niet zou kunnen detecteren, zei een schrijver: “Ik voel me dat er iets op mijn tong is, die niet op een aangename manier wordt bedekt.”

De bottom line: Water hydrateert het lichaam alleen prima, zegt St-Onge. “Als je dorst hebt, drink water,” zegt ze. “Als je honger hebt, eet je eten.”