Voor-en nadelen van het 17 daags dieet programma

  DELEN
  dieet

  Is het 17-daags dieet een dieet als een ander? In hun zoektocht om gewicht te verliezen, zijn veel mensen altijd op zoek naar het volgende redmiddel, pil, shake of schot die de kilo’s zullen doen smelten. Terwijl bijna elke poging om gewicht te verliezen en gezonder te worden moet worden aangemoedigd in deze wereld van toenemende obesitas, betekent voor velen het woord ‘dieet’ nog steeds een leven waarin op korte termijn met raad en daad voedsel wordt ontzegd om daarna terug te keren, met hulp, naar een ongezonde levensstijl. Dit artikel onderzoekt de feiten, voor- en nadelen van het nieuwste gewichtsverlies dieet, het 17-daagse dieet.

  Wat is het 17 Daags Dieet?

  In zijn boek schrijft de auteur van het boek, Dr. Mike Moreno, het 17-daags dieet in eerste instantie om mensen te helpen om overgewicht te verminderen tijdens de vakantie. Het dieet moet geen snel gewichtsverlies zijn, maar een dieetplan om mensen snel en gemakkelijk te verminderen, met nadruk op het behoud van goede eetgewoonten.
  De 17-daagse cyclus is gebaseerd op het idee van recyclen van calorieën. Het idee  is om een metabolische verwarring te veroorzaken door regelmatige voedingsgewoonten aan te passen, met het idee dat het lichaam meer buikvet zal verbranden door de aard van de verbruikte calorieën te veranderen.

  Het dieet bestaat uit 4 cycli:

  • Versnellen: Dit bevordert snel gewichtsverlies door middel van een laag koolhydratenplan en door het lichaam te reinigen.
  • Activeren: De metabolismeversterkingscyclus waar het metabolisme wordt gezegd “opnieuw ingesteld”.
  • Bereik: Goede koolhydraten worden in het dieet geïntroduceerd.
  • Aankomst: Een gezonde levensstijl dat de eerste 3 cycli combineert.

  Pluspunten van het  17 Daags Dieet

  Het dieet wijst op de noodzaak om verwerkte en geraffineerde koolhydraten, alcohol, gefrituurde levensmiddelen en junk food af te zweren. Regelmatige dagelijkse oefening maakt ook deel uit van de routine. Het 17-daagse plan benadrukt de noodzaak om op lange termijn goede eetgewoonten te handhaven. Velen die het dieetrapport hebben geprobeerd, hebben snel gewicht verloren, voelen zich goed en zijn gemotiveerd om door te gaan.

  Minpunten van het  17 Daags dieet

  Hoewel het verminderen van koolhydraten op korte termijn nuttig lijkt om gewicht te verliezen, kan op lange termijn een tekort aan koolhydraten leiden tot een gebrek aan voedingsvezels, calcium en vitaminen.

  Het opnieuw instellen van de stofwisseling is niet zo gemakkelijk als het lijkt, en hangt af van factoren zoals leeftijd, metabolische weerstand, insulineweerstand enzovoort. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen het metabolisme stimuleren, maar nieuw onderzoek wijst erop dat gewichtsoefening, inspannende oefening, goede slaappatronen en goed verdeelde maaltijden de factoren zijn die het metabolisme beter kunnen beïnvloeden.
  Tijdens de vierde cyclus volgt de dieter het eetplan gedurende de week, maar mag hij of zij tijdens het weekend (in moderatie) genieten van wat hij of zij wil. Hoewel dit absoluut ten goede komt aan de mindset, wordt het niet door alle voedingsdeskundigen beschouwd als de beste wijze van aanpak om te switchen naar een permanente gezonde levensstijl.

  Dus, wat is nu de beste wijze om permanen gewicht te verliezen? De meeste gezondheidswerkers zijn het erover eens dat een holistische, geïntegreerde aanpak succesvoller is voor duurzame, lange termijn resultaten bij de behandeling van obesitas. Een verandering in eetgewoonten, lichaamsbeweging en medisch toezicht op fysieke aspecten van de aandoening is de beste aanpak om het probleem te behandelen.
  Degenen die met succes gewichtsverlies hebben verloren, zijn degenen die zich een gezondere levensstijl hebben aangemeten, en deze mindset, dus goede eetgewoonten,goede eetgewoonten onderhouden, of het nu weekend is of niet.

  Kostenplaatje van het 17 Daags Dieet Prgramma

  Het 17-dagen dieetboek ligt in winkel voor $ 21,50, het boek en de workout DVD komen samen neer op $ 29,00, de workout dvd verkoopt los voor $ 12,00. Een wekelijks maaltijdplan kost $ 184,90.