Waarom zou het goed is om een biologische boer te zijn

  DELEN

  Groeiend biologisch voedsel kan aanzienlijk meer winstgevend zijn dan de traditionele landbouw, waardoor de biologische boeren 22% tot 35% hoger zijn dan hun conventionele tegenhangers, volgens nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in het tijdschrift PNAS.

  In de meta-analyse van meer dan 120 studies over de economie van de biologische landbouw, vond de staatsuniversiteit van Washington State University van entomologie David Crower en zijn mede-auteur dat de biologische landbouw meestal 10 tot 18% minder dan conventionele landbouw geeft.

  Die lagere productie kan zijn waarom sommige boeren twijfelen aan de voordelen van het organisch gaan, maar economische maatregelen, naast de opbrengst van de oogst, lijken een belangrijke rol te spelen. De premieprijzen klanten betalen voor biologische producten meer dan voor de lagere opbrengst; Terwijl slechts een 5 tot 7% ​​premie nodig is om even te breken, hebben biologische producten meestal een 29 tot 32% premie, de gevonden analyse. Organisch gaan, dat boeren 5 tot 7% ​​meer aan arbeid moeten besteden, maar naast de arbeidskosten, zijn de kosten grotendeels hetzelfde.

  “Publieke perceptie is dat als je organisch doet, misschien offer je financiële duurzaamheid, maar we laten zien dat dat echt niet het geval is,” zegt Crowder. “Als u 30% marge krijgt op uw concurrenten, zou dat de afgunst zijn van bijna elk bedrijf.”

  Crowder zegt dat biologische landbouw een groot aantal milieuvoordelen biedt, waaronder verbeterde bodemkwaliteit, samen met voordelen voor biodiversiteit en ecologie.

  Het proces van het organiseren van een biologische boer is niet per se snel en makkelijk. Land moet gedurende drie jaar pesticidenvrij zijn; In die tijd kunnen boeren hun product nog niet als organisch verkopen. Maar ondanks de nadelen zegt Crowder dat de enorme en groeiende vraag naar biologisch voedsel ongeëvenaard is door het huidige aanbod: slechts ongeveer 1% van de landbouw maakt momenteel gebruik van organische methoden.

  “We zeggen absoluut niet dat 100% organisch moet zijn,” zegt Crowder. “Maar er is een grote vraag naar organisch dat momenteel niet wordt voldaan.”