Wil je weten waarom je tiener zo veel stress heeft?

Wil je weten waarom je tiener zo veel stress heeft?

DELEN

Er is zeker een stijging van de spanningsplaatsen op tieners vandaag.

Iedere ouder van de universiteitsgebonden middelbare schoolstudenten (ik had drie) weet dat de druk op tieners enorm is. Zij staan ​​om 6:30 uur op (een goddeloos uur voor tieners die gemiddeld negen uur slaap per nacht nodig hebben) om 7:15 elke ochtend naar school te gaan. Ze gaan een hele dag vol les, inschrijven voor sport of extra curriculaire activiteiten of beide, en kom dan thuis, eet avondeten en vier of vijf uur huiswerk, elke avond. Het is zeker een levensduur van de drukker.

Zelfs als ze niet op universiteitsbasis zijn, moeten tieners nog steeds allerlei wilskrachtuitdagingen tegenkomen met zeer beperkte sociale vaardigheden om ze af te doen. De verleidingen die door medestudenten worden aangeboden, omvatten seks, drugs, roken, alcohol, bedrog en plagiaat.

Daarnaast zijn afleidingen op een all-time high: sms’en, internet, sociale media en privé-telefoongesprekken uitdagen om de aanwezigheid van tieners te concentreren en op de taak. (Toen ik op de middelbare school was, was een telefoontje helemaal niet privé. Mijn ouders stonden vaak voor de telefoon in de keuken, vertel me wie er belt, geef de ontvanger naar mij en ga terug naar de woonkamer Maar hoor alles wat ik tegen het einde zei.)

Er is geen twijfel dat slecht dieet, cafeïneverbruik en gebrek aan lichaamsbeweging ook bijdragen tot de hogere niveaus van angst en depressie die jongeren vandaag ervaren.

Mijn kinderen begonnen met koffie te drinken in de middelbare school en omdat ze niet op sportteams waren, kreeg ze heel weinig oefening. (Ik heb ook geen sportieve sporten gespeeld, en toch speelde ik voortdurend spelspellen in welke sport er ooit in het seizoen was geweest.)

Als u de invloed van het dieet op lichaamsgrootte vandaag wilt zien, kijk dan naar een baseballspel uit de jaren tachtig op het klassieke sportkanaal.

Die spelers lijken allemaal op stokcijfers in vergelijking met de spelers van vandaag. Onze diëten zijn zo dramatisch veranderd in die tijd als gevolg van de snelle toename van fastfoodrestaurants en de beschikbaarheid van junk food. Verhoogde suiker-, cafeïne- en calorieverbruik beschadigt het lichaam en maakt het moeilijk om energiek en enthousiast over het leven te voelen.

Met al deze verschillende invloeden die bijdragen aan hun vermogen om te concentreren, energie genereren en op de taak blijven, vind ik het geen verrassing dat tieners vandaag (en ook volwassenen) moeite hebben met toename van angst en depressie.