Zoete Dranken Hebben een verband met Meisjes ‘Eerdere Periode’

  DELEN

  Meisjes die veel zoete dranken consumeren, zoals frisdrank, krijgen vaak hun tijd eerder dan meisjes die niet, volgens een nieuwe studie.

  In nieuw onderzoek dat in het tijdschrift Human Reproduction werd gepubliceerd, keken onderzoekers 5,583 meisjes tussen 9 en 14 jaar tussen 1996 en 2001 aan en vonden dat meisjes die meer dan 1,5 porties suikergezoete dranken per dag drinken, hun eerste periode hadden 2.7 maanden eerder dan meisjes die dronken minder. Meisjes die meer dan 1,5 porties hebben gedronken en nooit hun periode hebben gehad, waren ook gemiddeld 24% meer kans om hun eerste periode in de volgende maand te beginnen in vergelijking met de meiden die minder zoete dranken dronken.

  Beginperiodes zijn vroeger van belang, aangezien het later in het leven een risico op borstkanker kan aantonen. Een verlaging van de leeftijd van een jaar bij het begin van de eerste menstruatiecyclus van een meisje wordt geschat om het risico op borstkanker met 5% te verhogen, zeggen de studie auteurs.

  Gemiddeld hebben de meiden die de meest suikerachtige dranken drinken, 12,8 jaar hun eerste periode gekregen, terwijl meisjes die het kleinste aantal drinken, hun op 13 jarigen kregen.

  Het verschil lijkt misschien klein, maar de onderzoekers zeggen dat de paar maanden afwijking een merkbare tijd is Te wijten aan zoete dranken.

  Aangezien suikerhoudende dranken een hoge glycemische index hebben, zeggen de onderzoekers dat het mogelijk is dat de resulterende toename van insuline de meisjesconcentraties van geslachtshormonen kan verhogen. Deze veranderingen in geslachtshormonen kunnen eerder menstruatie veroorzaken. De onderzoekers wijzen er ook op dat 1,5 porties suikerhoudende dranken veel minder zijn dan wat veel jonge meiden drinken.

  Het is waargenomen in zowel de Verenigde Staten als in de wereld dat veel meisjes hun perioden op jonge leeftijd krijgen.

  De reden is niet helemaal begrepen, en sommige medische deskundigen speculeren dat het kan worden gekoppeld aan blootstellingen aan toxinen zoals bisfenol A (BPA) of door toenemend gewicht of stress. Het nieuwe onderzoek suggereert dat dieet een goede factor kan zijn, en de studie auteurs zeggen dat het verband tussen suikerhoudende dranken en vroege menstruatie verder onderzoek moet ondergaan.