Zonder essentiële voedingsstoffen strijdt een kinderlichaam om deze dingen te doen

  DELEN

  1. Genezing van een knie

  Kinderen zijn altijd onderweg, en hun energieke levensstijl kan leiden tot enkele hobbels, kneuzingen en schraapknieën. Terwijl de meeste mensen weten dat vitamine C van cruciaal belang is voor de gezondheid van het immuunsysteem, vallen veel mensen niet van de vitale rol die deze voedingsstof speelt bij het genezen van een open wond. Lage niveaus van vitamine C kunnen wondgenezing vertragen, waardoor vitamine-deficiënte kinderen meer vatbaar zijn voor infectie en ziekte, volgens het Linus Pauling Institute.

  2. Gezellig met een boek

  Naast het bevorderen van cognitieve en intellectuele ontwikkeling, leest het kinderen helpen hun verbeelding op te zetten naar het volgende niveau. Maar kleine mensen met vitamine A-tekortkomingen hebben moeite om de woorden en verhalen op de pagina uit te werken. “Vitamine A is essentieel om uw ogen gezond te houden,” zei Alexandra Briceno, een geregistreerde diëtist en eigenaar van AB Family Nutrition in Doral, Florida.

  Vitamine A-tekort is een ernstig voedingsprobleem in meer dan de helft van de landen over de hele wereld, die meestal zwangere vrouwen en jonge kinderen beïnvloeden. Hoewel het een van de meest voorkombare oorzaken van blindheid bij kinderen is, kunnen ernstige gevallen van gebrek aan vitamine A leiden tot een volledig en permanent verlies van zicht.

  3. Speel tag met vrienden

  Tikkie jij bent ‘m! Je herinnert je waarschijnlijk van je speeltuinen dat een goed spel tag al uren per keer kan duren. Maar al die chasing vereist een overvloed aan energie die gewoon wacht op verbranding. Als een dieet van een klein beetje de juiste hoeveelheid B-vitaminen heeft, kan het moeilijk zijn om de achtervolging lang te houden. B-vitamines – specifiek vitamine B12 – helpen het lichaam om voedsel in brandstof te zetten. Kinderen met een lage dosis vitamine B12 kunnen symptomen zoals vermoeidheid en kortademigheid ervaren, waardoor zelfs het meest spannende speelplaats spel in een vermoeiend chore kan worden.

  4. Terugkomen van een gebroken bot

  Soms kan een speelse struikelblok leiden tot ernstiger verwondingen, zoals een gebroken arm of been. Terwijl het lichaam van een gezond kind met relatief gemak een gebroken been kan genezen, kunnen kinderen die lijden aan een gebrek aan vitamine D, merken dat hun beenderen langer duren om makkelijker te genezen en te breken.

  “Beenderen zijn van groot belang voor kinderen, niet alleen omdat ze groeien, maar ook omdat ze zo actief zijn,” zei Andy De Santis, een geregistreerde diëtist in Toronto. “Dieet-ontoereikendheid in vitamine D kan het risico van een actief kind op botverwante verwondingen, zoals fracturen en pauzes, verhogen.”

  Dieetkundige Rene Ficek, de lead nutrition expert in Seattle Sutton’s Healthy Eating, is het erover eens dat calcium en vitamine D essentieel zijn voor de gezondheid van een groeiend kind. “Gebreken in vitamine D kunnen leiden tot laag calcium, wat leidt tot rickets bij kinderen waarin de botten zacht en misvormd worden.”

  5. Slam Dunk Een Basketbal

  Je moet vrij lang zijn om een ​​schot te maken dat niets anders is dan net. En terwijl er een waarheid is in de overtuiging dat genetica de hoogte beïnvloedt, is het ook waar dat milieu-factoren – met inbegrip van voeding – een grote rol spelen. Slechte moeders gezondheid en voeding, evenals onvoldoende jeugdvoeding, beïnvloedt de vroege groei en ontwikkeling van een kind, beginnend in utero. Een gebrek aan ijzer in de kindertijd kan leiden tot ijzergebrekende bloedarmoede, die symptomen als chronische hoofdpijn, kortademigheid, vermoeidheid en algemene zwakte van het lichaam omvat. Veel ijzerrijke voedingsmiddelen zijn ook rijk aan vitamine K, zoals verse, groene groenten zoals spinazie en kale; En die groenten kunnen voorkomen in veel onderontwikkelde delen van de wereld.